Απίστευτο: Απείχε η ΝΔ από την αναίρεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία!

Απίστευτο: Απείχε η ΝΔ από την αναίρεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία!

Ακατανόητη η στάση της ΝΔ στην Επιτροπή Εξοπλιστικών κατά τη συζήτηση για την ανάκληση της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς απείχε από τη διαδικασία.

Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά η Επιτροπή αίρει τη σύμφωνη γνώμη της, ενώ ο Νίκος Φίλης κατήγγειλε τον Άδωνη Γεωργιάδη για διαρροή.

Με το επιχείρημα πως πρόκειται για προσχηματική ανάκληση της συμφωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας, η αξιωματική αντιπολίτευση απείχε από τη συζήτηση για την άρση της σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εξοπλιστικών για την επίμαχη συμφωνία. Πρόκειται για ακόμα μία παλινωδία από τη Νέα Δημοκρατία, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα κατακεραύνωνε τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα για τη μη υλοποιηθείσα πώληση βλημάτων και βομβών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και την ώρα της συζήτησης για την ανάκληση της συμφωνίας οι εκπρόσωποί της απείχαν.

«Εμείς, αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος σε αυτή τη συζήτηση. Παρουσίασα απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με ημερομηνία 25/2/2016, η οποία κάνει αναφορά σε άλλη απόφαση του Ιουλίου του 2015 και ψηφίστηκε από μας και από το ΣΥΡΙΖΑ, όπου καλείται η κ. Μονγκερίνι να δρομολογήσει εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Αυτό το έκανα για να δείξω ότι η επίκληση του Ευρωκοινοβουλίου είναι υποκριτική επειδή το θέμα έχει δυσκολέψει την κυβέρνηση γιατί ξέραμε 11 μήνες πριν πάρουμε την απόφαση πως υπήρχε άλλη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου που μιλά για ανθρωπιστική κρίση».

«Αποκαθίσταται ηθικοπολιτικά η χώρα μας»

«Αποκαθίσταται μία απόφαση που εξέθετε ηθικοπολιτικά τη χώρα μας» είπε στην ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως οι τρεις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου με πολύ μικρή χρονική απόκλιση (Ιούνιο – Σεπτέμβριο – Νοέμβριο) μεταξύ τους δημιούργησαν κλιμάκωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για να σταματήσουν οι εξοπλισμοί της Σαουδικής Αραβίας. «Άρα, έχουμε μία νέα διεθνή πραγματικότητα που πρέπει να σεβαστεί η χώρα μας» συμπέρανε και επέκρινε ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της πώλησης των βλημάτων, ενώ προϋπήρχαν οι αποφάσεις της Ευρωβουλής.

«Η ΝΔ καταψήφισε στην Ευρωβουλή την πρόταση για εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι σήμερα στη Βουλή η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη ψηφοφορία, κατά την γνώμη μου επικριτικά. Μου δημιουργεί μεγάλο ερώτημα…» τόνισε.

Όσον αφορά την καταγγελία εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πήρε το λόγο πρώτος απ’ όλους στην Επιτροπή επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις. «Βεβαίως, μετά καταλάβαμε όλοι τι συνέβη ακριβώς…» είπε με νόημα ο πρώην υπουργός, εξηγώντας πως πολλά απ’ όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην Επιτροπή αμέσως μετά αναρτήθηκαν σε site, γεγονός που παραβιάζει τον απόρρητο χαρακτήρα της Επιτροπής. Μάλιστα, τόνισε πως η διαρροή αυτή θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Εξοπλιστικών για να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

«Καμία σύνδεση του Τάσου Μπούρα με την υπόθεση»

Όπως επισήμαναν πηγές του ΥΕΘΑ, καμία σύνδεση δεν υπάρχει με τον Τάσο Μπούρα και την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Κύκλοι της ΝΔ ζητούσαν να πληροφορηθούν το ρόλο του στην υπόθεση, με τις πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για αθλητικό δημοσιογράφο, ο οποίος είναι σύζυγος υπαλλήλου του υπουργείου και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter