Απλήρωτοι Mega: Ένα μήνα σε σκηνές έξω από τη Motor Oil – Όμηροι 18 μήνες και αποφασισμένοι

Απλήρωτοι Mega: Ένα μήνα σε σκηνές έξω από τη Motor Oil – Όμηροι 18 μήνες και αποφασισμένοι

28 μέρες, του Φεβρουαρίου παραμένουν έξω από την εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οι απλήρωτοι τεχνικοί του Mega Channel, που διεκδικούν τους μσθούς 18 μηνών.

Η κινητοποιήσή τους άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και όπως λένε οι ίδιοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων που ανέρχονται πλέον σε 18 μήνες. 

Προειδοποιούν μάλιστα ότι δεν έχουν σκοπό να φύγουν έξω από τη Motor Oil κάθως περιμένουν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, μεγαλομέτοχο του καναλιού να φανεί κύριος στις υποχρεώσεις του απέναντι στους 420 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που επί μήνες διαβεβαίωνε ότι “όλα θα πάνε καλά”. 

Σήμερα θα ήταν η καταληκτική μέρα για το “μεγάλο” κανάλι αφού συμπληρώνεται το τρίμηνο που προβλέπει ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών, σύμφωνα με τον οποίο όποιο κανάλι δεν υπέβαλε αίτηση θα έπρεπε να κλείσει. 

Ωστόσο με πρόσχημα την εκδίκαση της προσφυγής των ιδιοκτητών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα γίνει μέσα στο Μάρτιο δεν έχει δρομολογηθεί καμία κίνηση για να κλείσει το Mega. 

Το κανάλι στα δύο χρόνια που άρχισε η περιπέτεια, μέσω διαφημίσεων έχει καταβάλει πάνω 50 εκατομμύρια ευρώ προς τις δανείστριες τράπεζες που όμως κρατάνε μπλοκαρισμένους και τους λογαριασμούς μισθοδοσίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο κανάλι να βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση. 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων έχει παρέμβει εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter