Από Δευτέρα οι διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις των πρώτων 100 αυθαιρέτων

Από Δευτέρα οι διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις των πρώτων 100 αυθαιρέτων

Από τους Εθνικούς Δρυμούς, τους υγρότοπους, τους αιγιαλούς και τις εκτάσεις που προστατεύονται από τη σύμβαση Ramsar ή είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, θα αρχίσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε περιοχές από την Πεντέλη και το Λαύριο μέχρι τα Μέγαρα.

Ο κ. Σταθάκης, μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τη ερχόμενη Δευτέρα θα έχει στη διάθεσή του τα πρώτα 100 «προτεραιοποιημένα» αυθαίρετα, στα οποία θα σταλούν μπουλντόζες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η διαχείριση των αυθαιρεσιών δόμησης μετατίθεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε επιθεωρητές δόμησης. Από τη Δευτέρα κιόλας, ξεκινούν οι πρώτες 100 κατεδαφίσεις για αυθαίρετα στην Αττική, όπως σημείωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Η τροπολογία, που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή προβλέπει επιτάχυνσης των παρεμβάσεων για τέσσερις κατηγορίες:

  • Αναδασωτέες περιοχές
  • Εθνικοί δρυμοί
  • Πυρόπληκτες περιοχές
  • Ρέματα χαρτογραφημένα
  • Ζώνες μέσα από τον αιγιαλό

«Πέρα από την οπτική κάθε πολιτικής δύναμης ή δημόσιου σχολιαστή, αίτημα της κοινωνίας είναι να γίνουν τομές στον τρόπο που χτίζονται οι πόλεις μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω για την αταλάντευτη βούληση της κυβέρνησης, να προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας:

«Πέρα από την πρώτη κατοικία, αποζημίωση θα δοθεί και για τις δεύτερες κατοικίες. Ως προς την αποζημίωση για οικοσκευή, επειδή μιλάμε για πυρκαγιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχουμε εξομοιώσει τον συντελεστή για όσα οικήματα χαρακτηρίζονται κίτρινα, όπως με αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter