Από Φεβρουάριο οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Από Φεβρουάριο οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για υπαγωγή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Μετά την χθεσινοβραδινή δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για την καθολική λειτουργία του προγράμματος, οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο να ολοκληρώσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), την ηλεκτρονική πύλη υποβολής των αιτήσεων.

Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για να είναι όλοι οι Δήμοι έτοιμοι, ώστε να ξεκινήσουν την υποδοχή των απαραίτητων δικαιολογητικών, που απαιτούνται, μετά την υποβολή των αιτήσεων. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, αναμένεται να υπάρξει μαζική προσέλευση πολιτών, σε μια προσπάθεια να καρπωθούν την οικονομική ενίσχυση που τους αναλογεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται. 

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα για επικεφαλής νοικοκυριού. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ τον ή την σύζυγο, αλλά και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο. Η οικονομική ενίσχυση θα καταβάλλεται για 12 μήνες. Οι υπηρεσίες πρόνοιας εκτιμούν ότι θα ανέλθουν στις 700.000 οι τελικοί δικαιούχοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter