Από το 2012 εκφράζονταν ανησυχίες για την πυρασφάλεια του μοιραίου κτιρίου στο Λονδίνο

Από το 2012 εκφράζονταν ανησυχίες για την πυρασφάλεια του μοιραίου κτιρίου στο Λονδίνο

Σοβαρά προβλήματα είχαν επισήμως διαπιστωθεί στην πυρασφάλεια του Πύργου Γκρένφελτν του δυτικού Λονδίνου ήδη από το 2012. 

Έκθεση την οποία συνέταξαν ειδικοί μετά από εντολή ιδιοκτητών και κατοίκων του 27όροφου κτιρίου, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδα παρέμβασης με τίτλο Grenfell Action Group, έδειξε μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι πυροσβεστήρες στο λεβητοστάσιο του υπογείου, στο μηχανοστάσιο των ανελκυστήρων και στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ήταν άχρηστοι, αφού η ημερομηνίας λήξης τους είχε παρέλθει για πάνω από 12 μήνες. Ορισμένοι πυροσβεστήρες μάλιστα δεν είχαν αντικατασταθεί από το 2009.

Επίσης δεν γίνονταν καθόλου οι υποχρεωτικοί από τη βρετανική νομοθεσία για τέτοιου είδους κτίρια μηνιαίοι έλεγχοι των συστημάτων πυρασφάλειας

Μόλις το 2016, η ομάδα Grenfell Action Group διατύπωσε εγγράφως την ανησυχία για την ύπαρξη μίας και μοναδικής εξόδου κινδύνου για ολόκληρο τον πύργο, κοινοποιώντας σχετικό έγγραφο στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Κένσινγκτον και του Τσέλσι.

Στο μπλογκ που διατηρεί η ομάδα στο διαδίκτυο, το Νοέμβριο του 2016, μόλις έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του πύργου Γκρένφελιν, μία ανάρτηση αποδεικνύεται τώρα τραγικά προφητική. «Είναι αληθινά τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι μόνο ένα καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να καταδείξει τους κινδύνους για την ασφάλεια του κτιρίου. Δυστυχώς έχουμε πειστεί ότι μία ενδεχόμενη σοβαρή πυρκαγιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων, ή σε κάποιο τμήμα του κτιρίου γεμάτο κόσμο, θα προσφέρει τον πιο σοβαρό λόγο για να αλλάξει η κατάσταση», προειδοποιούσαν μέλη του Grenfell Action Group.

Τέλος, ειδικοί ηλεκτρολόγοι είχαν διαπιστώσει – και εγγράφως διαβεβαιώσει -, ότι το σύστημα φωτισμού του κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ήταν προβληματικό, εξαιτίας λανθασμένων ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter