Από τον Φουκουγιάμα στην Φουκουσίμα, ένας… Βενιζέλος δρόμος!

Από τον Φουκουγιάμα στην Φουκουσίμα, ένας… Βενιζέλος δρόμος!

Μετά την ώρα… Σημίτη, ήρθε και η ώρα Βενιζέλου, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και, φυσικά, κυρίως για τον εαυτό του και τα πεπραγμένα του, σε εκπομπή του Alpha το βράδυ της Τρίτης. 

Χειμαρρώδης ως συνήθως, μάλιστα, του ξέφυγε κι ένα σαρδάμ – σπάνιο, είναι αλήθεια, καθώς σε αυτό το… σπορ δεινός πρωταθλητής έχει αναδειχθεί ο Παπανδρέου – όταν μπέρδεψε τον πολιτικό επιστήμονα Φουκουγιάμα με την πόλη Φουκουσίμα! Αυτά στον προφορικό λόγο συμβαίνουν, βεβαίως, εξ ου και στην απομαγνητοφώνηση διορθώθηκε, καθώς ο κ. Βενιζέλος παρομοίωσε το Υπουργείο Αμύνης, του οποίου τα ηνία είχε αναλάβει, με την Φουκουσίμα. «Δηλαδή, έπρεπε να βάλουμε στολές αμιάντου για να μπούμε σε ένα χώρο, ο οποίος είχε πολύ ραδιενέργεια», μας εξήγησε με αφορμή το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου…

Για να περάσουμε στα σοβαρότερα, πάντως, αρκεί να περιγράψουμε την απάντησή του στο ερώτημα, αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Δήλωσε λοιπόν ότι θα είναι πάντα στην ενεργό πολιτική, γιατί είναι ενεργός πολίτης, αλλά κι επειδή έχει ιστορικές υποχρεώσεις «οι οποίες εκτείνονται στο μέλλον»! «Απειλή» κανονική, με λίγα λόγια! Και το καλύτερο; «Δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να χαρεί, επειδή δεν θα με έχει απέναντί του»! Αλέξη, Κυριάκο, ΓΑΠ και… Φώφη(;), μην σας παίρνει η χαρά επί ματαίω!

Και ενώ δεν δίστασε να πει τη γνώμη του για πολιτικούς αντιπάλους και συντρόφους – «εξαιρετικός υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλός υπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπεσαλής ο Αντώνης Σαμαράς» και άλλα χαριτωμένα – για την Φώφη Γεννηματά απεδείχθη ιδιαιτέρως φειδωλός! Όταν κλήθηκε να πει την προσωπική του άποψη και το πώς κρίνει την πορεία της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο, επειδή – είπε – «δεν είναι σωστό τώρα» να κρίνει την κυρία Γεννηματά, ούτε ως διάδοχό του ούτε ως επικεφαλής ενός κόμματος. Μα, δεν έχετε άποψη – τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Αν έχω λέει! Θα πω τις απόψεις μου τη στιγμή που πρέπει»! Τώρα, συγγνώμη, αυτό το «αν έχω λέει!», σε εμάς ακούγεται σαν «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, περίμενε και θα ‘ρθει κι η σειρά σου ή… πίσω και σε έφαγα» ή υπερβάλουμε;

Για τα… χαΐρια της Κεντροαριστεράς και τις αναταραχές εντός ΠΑΣΟΚ, πάντως, ήταν σαφέστατος: «Για μένα πατριωτισμός είναι ο πατριωτισμός που αφορά τη χώρα. Για κάποιους άλλους, σημασία έχει να σώσουμε την παράταξη. Ο πατριωτισμός ο κομματικός. Κομματικός πατριωτισμός δεν υπάρχει»!

Και φυσικά, από την κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η σύγκριση με τον εαυτό του και την συγκυβέρνηση με τον… μπεσαλή Αντώνη! «Πετύχαμε τώρα να λέει ο ελληνικός λαός στις δημοσκοπήσεις ότι με μεγάλη διαφορά, η καλύτερη κυβέρνηση την περίοδο της κρίσης είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και η δεύτερη καλύτερη, η κυβέρνηση Παπαδήμου». Πού τις είδε αυτές τις δημοσκοπήσεις, ένας… Βενιζέλος ξέρει! Το δια ταύτα, βέβαια, είναι ένα και μοναδικό: ότι μετείχε ο ίδιος ως αντιπρόεδρος και στις δύο… πετυχημένες κυβερνήσεις! Και εις ανώτερα, ευχόμεθα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter