Αποδείξεις: Θα μετράνε ΔΕΚΟ,Τηλεφωνία, Συνδρομητική TV για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Αποδείξεις: Θα μετράνε ΔΕΚΟ,Τηλεφωνία, Συνδρομητική TV για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Και οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι για την αποπληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνων, φυσικού αερίου και συνδρομητικής τηλεόρασης αναμένεται να μετρούν στην κάλυψη του αφορολογήτου με πληρωμές σε πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Αυτό προκρίνεται πλέον από το υπουργείο Οικονομικών εκτός απροόπτου. Η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική της απόφαση να μην συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για την αποπληρωμή των παραπάνω υπηρεσιών κι αυτό γιατί θα ήταν μεγάλο λάθος αφού αποτελούν πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων των νοικοκυριών.

Έτσι οι φορολογούμενοι θα μπορούν εύκολα να καλύψουν το αφορολόγητο όριο. Από την άλλη πλευρά, βέβαια δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για μεγάλο αριθμό φορολογουμένων να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα ή τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής για την εξόφληση άλλων κατηγοριών δαπανών προς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλη ροπή προς τη φοροδιαφυγή.

Έτσι το μαύρο χρήμα θα εξακολουθεί να διακινείται καθώς θα συμφέρει τους φορολογούμενους να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες με “έκπτωση” τον ΦΠΑ.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter