Αποικιοκρατία: Το ευρωπαϊκό έγκλημα, στο HOTDOC HISTORY, την Κυριακή με το Documento

Αποικιοκρατία: Το ευρωπαϊκό έγκλημα, στο HOTDOC HISTORY, την Κυριακή με το Documento

Όσα θέλατε να μάθετε για την Αποικιοκρατία (και δεν τολμούσατε να_x000D_
ρωτήσετε). 

Πριν από 100 χρόνια ο χάρτης της υδρογείου «χρωματιζόταν» κατά 85% από τις αποικιακές μητροπόλεις και από τις αποικίες τους. Στη Βρετανική Αυτοκρατορία «ο ήλιος δεν έδυε ποτέ». Δισεκατομμύρια ανθρώπων σε τέσσερις ηπείρους ζούσαν υπό την απόλυτη εξουσία κάποιου υπερπόντιου στέμματος.

Το HOTDOC HISTORY, φωτίζει το καλά κρυμμένο κάτω από τον πέπλο του ιδεολογήματος της «λευκής υπεροχής» και του «καθήκοντος εκπολιτισμού των ιθαγενών», οργιώδες σύμπλεγμα τραπεζών, βιομηχανιών, ορυχείων, τυχοδιωκτών, ιεραποστόλων, καθαρμάτων, χρυσοθήρων κ.α.

Η καταλήστευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και οι μυθώδεις μετακινήσεις κεφαλαίων που συνέθεσαν αυτό που ονομάστηκε ιμπεριαλισμός και του οποίου μια έκφανση υπήρξε η Αποικιοκρατία.

Οι Ινδοί του Γκάντι, οι Ινδονήσιοι, οι Φιλιππινέζοι, οι Αιγύπτιοι του Νάσερ, οι Βιετναμέζοι του Χο Τσι Μινχ, οι Σουδανέζοι, οι Κενυάτες Μάου-Μάου, οι Γκανέζοι, οι Αλγερινοί, οι Κονγκολέζοι του Λουμούμπα, οι Αγκολέζοι έσπαγαν ο ένας μετά τον άλλο τα αποικιακά δεσμά. Τίποτα δεν άλλαξε τον κόσμο περισσότερο από την κατακρήμνιση του αποικιακού συμπλέγματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter