Αποκάλυψη: Γνωστό κέντρο αδυνατίσματος και αισθητικής «αδυνάτιζε» με άδεια αφροδισιολογικού ιατρείου

Αποκάλυψη: Γνωστό κέντρο αδυνατίσματος και αισθητικής «αδυνάτιζε» με άδεια αφροδισιολογικού ιατρείου

 Στην Ελλάδα, ως είθισται να λέγεται, «είσαι ό,τι δηλώσεις». Αυτή τουλάχιστον η ρήση φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έπειτα από έκτακτο έλεγχό της σε γνωστό κέντρο αδυνατίσματος εντόπισε πως λειτουργούσε με άδεια αφροδισιολογικού ιατρείου αλλά ταυτόχρονα συνέχιζε να προσφέρει υπηρεσίες αδυνατίσματος και αισθητικής στους πελάτες της. Όπως απορρέει από το Νόμο, η εταιρία, όχι μόνο λειτουργούσε παράνομα, αλλά παραπλανούσε και το καταναλωτικό κοινό.

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016, το ειδικό κλιμάκιο της επιτροπής ελέγχου Μονάδων Αδυνατίσματος και Διαιτολογικών Μονάδων της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε έκτακτο επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση «MEDICAL ESTHETICS» στον Άγιο Δημήτριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, η επιχείρηση αν και εξακολουθούσε να παρέχει υπηρεσίες αδυνατίσματος και διαιτολογίας στους πελάτες της είχε αδειοδοτηθεί από τις 31 Μαρτίου ως δερματολογικό – αφροδισιολογικό ιατρείο. Ειδικότερα, στις 6 Μαρτίου του 2016 η υπεύθυνη διαιτολόγος της «MEDICAL ESTHETICS» γνωστοποίησε στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας πως αποχωρεί από τη θέση της.

Η υπηρεσία της Περιφέρειας εν συνεχεία ζήτησε εγγράφως στις 12 Μαρτίου την αντικατάσταση της υπεύθυνης διαιτολόγου και ως απάντηση η επιχείρηση «αιτήθηκε την ανάκληση της άδειάς της ως Μονάδας Αδυνατίσματος, λόγω της λειτουργίας του χώρου ως Δερματολογικού-Αφροδισιολογικού Ιατρείου». Στις 26 Απριλίου 2016 ανακλήθηκε και επίσημα η άδεια της «MEDICAL ESTHETICS» ως Μονάδα Αδυνατίσματος. Κάπως έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και στον επιτόπιο έλεγχο της Περιφέρειας στην εταιρία.

Όπως προκύπτει, για ένα διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών η εν λόγω επιχείρηση διαφημιζόταν αλλά και παρείχε τις υπηρεσίες ενός κέντρου αδυνατίσματος και αισθητικής αν και δεν διέθετε τη σχετική αδειοδότηση από την Πολιτεία.

Όπως αποδείχτηκε από τον επιτόπιο έλεγχο, η επιχείρηση εκτός από την ταμπέλα που είχε αναρτημένη στο χώρο της η οποία αναφερόταν σε υπηρεσίες αισθητικής – αδυνατίσματος – αποτρίχωσης, διέθετε και «πληθώρα μηχανημάτων που παρέπεμπαν σε παροχή υπηρεσιών δίαιτας και αισθητικής». Μάλιστα, «μέσα στο χώρο παρέχονταν υπηρεσίες αισθητικής σε πελάτισσα από άτομο που δεν είχε άδεια επαγγέλματος αισθητικού». Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ελέγχου, στο χώρο, ο οποίος σύμφωνα με την αδειοδότηση ήταν ιατρείο, δεν παρευρισκόταν ιατρός, κάτι το οποίο συνιστά επίσης παράβαση. Βέβαια, η Περιφέρεια δεν επέβαλε κάποιες κυρώσεις στην εν λόγω εταιρία, αν και στο νόμο γίνεται λόγος για διοικητικές κυρώσεις από πρόστιμα που αγγίζουν ακόμα και τα 30.000 ευρώ μέχρι και την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

«Οι παράνομες δραστηριότητες από όπου και εάν προέρχονται και ιδίως όταν στοχεύουν να εξαπατήσουν το κοινό πρέπει να πατάσσονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως οι Αρχές δεν κινήθηκαν όπως έχουν κινηθεί κατά καιρούς στο παρελθόν επιβάλλοντας κυρώσεις αναφορικά με την παράνομη δραστηριοποίηση ορισμένων εταιριών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλαζάκης, δικηγόρος με εμπειρία στις υποθέσεις που σχετίζονται με κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, ασφαλείς πηγές ανέφεραν στο koutipandoras.gr πως με την αλλαγή της αδειοδότησης της συγκεκριμένης επιχείρησης, αρμόδιος για περαιτέρω ενέργειες είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που το αρμόδιο κλιμάκιο της Περιφέρειας διενέργησε τον επιτόπιο έλεγχο μέχρι και σήμερα, έχουν περάσει τρεις μήνες. Σε αυτό το διάστημα ούτε η Περιφέρεια ούτε ο ΙΣΑ έχουν πράξει κάτι περισσότερο. Γιατί όμως κωλυσιεργεί ο ΙΣΑ;

Το koutipandoras.gr απέστειλε σχετικά ερωτήματα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνές με τις επιτροπές ελέγχου που διαθέτει, έναν μήνα περίπου μετά την καταγγελία (σ.σ Νοέμβριος 2016), έκανε έλεγχο στην επιχείρηση και διαπίστωσε παραλείψεις και αποκλίσεις από την άδεια την οποία είχε εκδώσει ο ΙΣΑ για την επωνυμία αυτή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Υπάρχουν αποκλίσεις σαφέστατα από την άδεια», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η υπόθεση αυτή «τρέχει» από τη Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για την εταιρία προέκυψε από τη δημοσιογραφική έρευνα. Αν και η επιχείρηση «MEDICAL ESTHETICS» εμφανίζεται να έχει τροποποιήσει το καταστατικό της από τις 13 Μαρτίου του 2015 ώστε να παρέχει και ιατρικές υπηρεσίες, εμφανίζεται στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες εργαστηρίου αισθητικής προσώπου και σώματος (ινστιτούτου καλλονής), στο λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, σε υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού άσκησης, αισθητικής και δίαιτας) και σε υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).

Η Μπεζιάνη, τα πρόστιμα, το κλείσιμο της εταιρίας και ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της επιχείρησης, μοναδική εταίρος της «MEDICAL ESTHETICS» εμφανίζεται η Εσμεράλντα Μπεζιάνη του Σπύρου. Η ίδια, όπως φαίνεται από μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο συστήνεται δημόσια ως Χριστίνα Μπεζιάνη. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχει εμφανιστεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει ο όμιλος «Medical Group» στον οποίο εμπεριέχονται οι εταιρίες «Human Perfection» και «MEDICAL ESTHETICS». Η κ. Μπεζιάνη δηλώνει στις συνεντεύξεις της πως αν και ο όμιλός της είναι σχετικά νέος (μόλις τρία χρόνια) έχει καταφέρει να αριθμεί ήδη 27 χιλιάδες ενεργά μέλη. Αν και η επιχείρηση είναι θεωρητικά νέα, η κ. Μπεζιάνη δεν φαίνεται καθόλου τυχαία στο χώρο αυτό, αφού στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές αλλά και τη Δικαιοσύνη με τις δραστηριότητές της.

Το Μάιο του 2013 η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή διαβίβασε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών σημαντικά στοιχεία και καταγγελίες καταναλωτών για την εταιρία «Life and Beauty» ή αλλιώς «MEDI». Μάλιστα, ανακοίνωσε πως μεταξύ άλλων, στην εταιρία όχι μόνο είχαν επιβληθεί πρόστιμα αλλά είχε εκδοθεί και απόφαση διακοπής λειτουργίας της. Όπως προκύπτει, η ομόρρυθμη αυτή εταιρία είχε συσταθεί από την Εσμεράλντα Μπεζιάνη και την Μαριάννα Μπεζιάνη. Μάλιστα, τα γραφεία της επιχείρησης βρίσκονταν δίπλα (Λεωφ. Βουλιαγμένης 272Β) στα σημερινά γραφεία της «Medical Esthetics» στον Άγιο Δημήτριο (Λεωφ. Βουλιαγμένης 270Α).

Πέρα από τις καταγγελίες καταναλωτών που αναφέρονται στο έγγραφο της Αρχής και την αδιαφορία από πλευράς της εταιρίας να απαντήσει σε αυτές, σε τότε έκτακτο έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε πως η εν λόγω Μονάδα Αδυνατίσματος – Διαιτολογική Μονάδα «λειτουργούσε παράνομα χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας. Η Δ/νση Υγείας επέβαλε πρόστιμο και εξέδωσε απόφαση διακοπής λειτουργίας της εταιρίας για έξι μήνες». Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή, επισημαίνει πως όλα τα στοιχεία «πληρούν, για τους υπευθύνους της άνω εταιρίας, εκτός των άλλων, την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απάτης».

Το εξώδικο και το «διπλό»… ΑΦΜ

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 και ενώ αρκετοί πελάτες της εταιρίας «Life and Beauty» έχουν προσφύγει στο Συνήγορο του Καταναλωτή για να καταγγείλουν την εταιρία, η Εσμεράλδα Μπεζιάνη έστειλε εξώδικο στη Μαριάννα Μπεζιάνη καταγγέλλοντας την ομόρρυθμη εταιρία με σκοπό τη λύση της. Κάπου εκεί, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα, η Μαριάννα Μπεζιάνη και η Εσμεράλδα Μπεζιάνη ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Η τελευταία μέσω των «Medical Esthetics» και η πρώτη μέσω των «MediSystem», «Medi Chic» και «Men’s Wellbeing Club». Το κοινό; Και οι δυο ασχολήθηκαν ξανά με το χώρο της «ομορφιάς».

Ένα περίεργο στοιχείο που εντόπισε το koutipandoras.gr, είναι το γεγονός πως η Μαριάννα Μπεζιάνη του Σπύρου εμφανίζεται να έχει τον ίδιο ΑΦΜ με μια Μαριάννα Μπεζιάνη του Σταύρου. Σύμφωνα με την έρευνα του koutipandoras.gr, για την εταιρία της δεύτερης υπάρχει βεβαίωση διακοπής της λειτουργίας από τη ΔΟΥ Ηλιούπολης το 2002. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος, ένας πολίτης κατέχει έναν μοναδικό αριθμό ΑΦΜ για όλη του τη ζωή. Πώς όμως οι δυο κυρίες με το ίδιο ονοματεπώνυμο αλλά διαφορετικό πατρώνυμο εμφανίζονται να έχουν τον ίδιο;

Η Μαριάννα Μπεζιάννη του Σπύρου, αδερφή της Εσμεράλδας Μπεζιάνη, δήλωσε σχετικά στο koutipandoras.gr: «Το δικό μου ΑΦΜ είναι ίδιο όλη μου τη ζωή. Τα προσωπικά μου στοιχεία, ο αριθμός του κινητού μου τηλεφώνου είναι ίδιος. Δεν έχω αλλάξει τίποτα. Προφανώς πρόκειται για λάθος. Δεν το γνωρίζω το θέμα με το διπλό ΑΦΜ».

«Η εταιρία MEDICAL ESTHETICS ξεκίνησε παράνομα καθώς όταν ιδρύθηκε η εταιρία Life and Beauty ήταν ακόμα ενεργή. Έγινε μεγάλη ζημιά στην επιχείρηση. Υπήρχαν πολλές καταγγελίες σε βάρος της για τις οποίες υπάρχει υπόθεση που τρέχει στη Δικαιοσύνη. Εγώ έμεινα στην εταιρία και ακολούθησα τα νόμιμα ξεπληρώνοντας μέχρι τελευταίο ευρώ τις υποχρεώσεις», συμπλήρωσε η κ. Μπεζιάνη επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η εταιρία «Life and Beauty» βρίσκεται σε αδράνεια καθώς ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Η απάντηση της Χριστίνας Μπεζιάνη

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε και με την ιδιοκτήτρια της εταιρίας Medical Esthetics, κ. Εσμεράλδα Χριστίνα Μπεζιάνη η οποία σε αρκετά έντονο τόνο και ύφος ρώτησε πριν απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα που της θέσαμε, για ποιο λόγο ασχολούμαστε με το συγκερκιμένο ρεπορτάζ. Μάλιστα, ήθελε να μάθει και το πώς ακριβώς «έπεσε στα χέρια μας» ο εν λόγω έλεγχος της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η κ. Μπεζιάνη, «η Περιφέρεια δεν είχε καμία αρμοδιότητα να κάνει έλεγχο στην επιχείρηση και για αυτό έχω καταθέσει μήνυση εις βάρος της». Επιπλέον, τόνισε πως η έρευνα που έχει γίνει είναι πολύ λάθος και ότι η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, έχοντας νόμιμες άδειες.

Για την παλαιότερη υπόθεση βέβαια που αφορά την εταιρία της ίδιας και της αδερφής της «Life and Beauty», η οποία βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, δεν θέλησε να κάνει απολύτως κανένα σχόλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, υποστήριξε πως μπορεί να μην είναι η ίδια η Χριστίνα Εσμεράλδα Μπεζιάνη που απαντάει αλλά κάποιος άλλος. Αυτό βεβαίως αφού είχε απαντήσει στα ερωτήματα που της έθεσε το koutipandoras.gr δείχνοντας αν μη τι άλλο, πως γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter