Αποκλειστική δήλωση-παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους δυο στρατιωτικούς, εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο στο Documento – Μαζί το Docville, το ΗΟΤDOC και το HOTDOCHISTORY

Αποκλειστική δήλωση-παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους δυο στρατιωτικούς, εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο στο Documento – Μαζί το Docville, το ΗΟΤDOC και το HOTDOCHISTORY

Με μια δήλωση-παρέμβαση μέσω του Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στους Έλληνες στρατιωτικούς αλλά εμμέσως πλην σαφώς και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

-Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται σε προσωπικό τόνο στους δυο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και διατυπώνει ευθέως την απαίτηση της χώρας και όλων των Ελλήνων για την άμεση απελευθέρωσή τους.

-Ελληνοτουρκικά. Το νέο δόγμα του Μαξίμου στα εθνικά θέματα. Πώς ο «σουλτάνος» γέμισε τα κιτάπια με εχθρούς. Το οθωμανικό όνειρο του Ταγίπ.

-Ναρκόπλοιο Noor 1. Ανοίγει το κρυφό κινητό του ισοβίτη Γιαννουσάκη.

-Σπύρος Λάππας: «Δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να λαδώνεται». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί γιατί η πλειοψηφία επιστρέφει την υπόθεση Novartis στην τακτική δικαιοσύνη.

-Αρχαιότητες για Όσκαρ και… Χρυσά Βατόμουρα. Επιστήμονες και καλλιτέχνες μιλάνε για τα όρια μεταξύ αξιοποίησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Λογοκρισία. Ο Μοντιλιάνι «ξεγύμνωσε» τους θεματοφύλακες του καθωσπρεπισμού.

-Αγρότες. Όλο το σχέδιο για το κούρεμα των «κόκκινων» δανείων. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού οι αιτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

-Αυξήσεις 4%+4$ σε δυο δόσεις για τον κατώτατο μισθό. Τον Σεπτέμβριο η πρώτη δόση.

Ο Τέρης Χρυσός, η χρυσόσκονη των ‘70s, στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Η βρετανίδα σταρ Έμιλι Μπλαντ μιλάει αποκλειστικά στο Documento και τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για την τρομακτική σιωπή του «Ήσυχου μέρους» ενός από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών.

Ο περίφημος τραγουδιστής των 70ς Τέρης Χρυσός ήρθε ένα απόγευμα στα γραφεία του Documento, μίλησε στην Εμυ Ντούρου για τη ζωή και την καριέρα του και φεύγοντας είχε καταφέρει ήδη να γίνει φίλος όλων μας.

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη μιλάει για τη διαφορετική μεταφορά της «Ερημης χώρας» του Τ.Σ. Ελιοτ στο Σύγχρονο Θέατρο.

Το Documento βρέθηκε στο πιο ιστορικό καφενείο των Χανίων και σε ένα από τα πιο ιστορικά της Ευρώπης, το «Κήπος Cafe» που κάποτε ήταν σημείο συνάντησης διάσημων πολιτικών και καλλιτεχνών. Στο ρεπορτάζ που είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ο Γιώργος Λοβέρδος.

Στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου η σχεδιάστρια βιώσιμης μόδας Στέλλα Παρασχά βρέθηκε τυχαία αλλά επέλεξε να μείνει μόνιμα για τους λόγους που εξηγεί στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη».

Ο αθλητικογράφος Νίκος Παπαδογιάννης θυμάται την πρώτη φορά που περιέγραψε αγώνα μπάσκετ στην τηλεόραση. Και τι αγώνα; Ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ από τα τέλη της δεκαετίας του 80 με Γκάλη, Γιαννάκη, Φασούλα, Πρέλεβιτς, Σούμποτιτς, Κόρφα, Ιωαννίδη, Πολίτη κ.α.

Το μνημειώδες έργο «Οι ταξικές σχέσεις στην ΕΣΣΔ» του Σαρλ Μπετελέμ πλέον κυκλοφορεί ολοκληρωμένο και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Κουκκίδα και ο Παναγιώτης Φρούντζος σταχυολογεί τα σημαντικότερα στοιχεία του.

Ο Ονορέ Ντομιέ, μέσω του θείου πάθους στον πίνακα «Ιδού ο άνθρωπος» (ή «Θέλουμε τον Βαραββά» όπως προτιμούσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης για τίτλο του), σχολιάζει την εξουσία των μέσων του 19ου αιώνα και η εικαστικός Κατερίνα Μαγείρου παρουσιάζει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του.

Στα απομακρυσμένα νησιά, μία πρωτοβουλία του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης «Ani – Mate & Meet the Other» ενώνει παιδιά προσφύγων και Δημοτικών σχολείων. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη

Βία, νοθεία και χρεωκοπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο HOTDOC που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά προ των πυλών ενός ποδοσφαιρικού Grexit εξ αιτίας του απαξιωμένου προϊόντος που δημιούργησαν οι ίδιοι οι παράγοντες μαζί με επιχειρηματίες που το έχουν μετατρέψει σε πεδίο χαρακωμάτων και στο οποίο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο… Ποινικός Κώδικας!

Το Hot Doc σας παρουσιάζει ολοκληρωμένο τον φάκελο σήψης του ελληνικού ποδοσφαίρου που παίζεται τα τελευταία χρόνια στις δικαστικές αίθουσες πνιγμένο στη διαφθορά, την βία και την τρομοκρατία. Άθλιο και χρεωκοπημένο…

Ο τέταρτος συλλεκτικός τόμος του HOT DOC HISTORY

Μέσα από τις 240 σελίδες αναλύονται ζητήματα όπως:

-Η οικοδόμηση και οι αιτίες της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού.

-Η εκστρατεία του Χίτλερ στη Σοβιετική Ενωση που σήμανε την ήττα του ναζισμού.

-Η μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941, ως προανάκρουσμα του λαϊκού αντιστασιακού φαινομένου.

-Η αποικιοκρατία. Η δημιουργία και η κατάρρευση του συστήματος της κυριαρχίας του «λευκού ανθρώπου».

-Η ζωή, ο θάνατος του Τσε Γκεβάρα και η γέννηση ενός παγκόσμιου θρύλου.

Σε καλαίσθητη βιβλιοδεσία, με κείμενα γραμμένα από ειδικούς επιστήμονες, γλαφυρά και κατανοητά για όλους τους αναγνώστες, συνοδευόμενα από πλούσια εικονογράφηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter