Αποκλειστικό: Στο τραπέζι και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50%

Αποκλειστικό: Στο τραπέζι και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50%

Η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% θα περιλαμβάνεται –σύμφωνα με πληροφορίες- στο πακέτο των οικονομικών μέτρων που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο.

Το μέτρο θα περιλαμβάνεται στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019 που η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα ισχύοντα ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας , αυτοαπασχολούμενος κλπ επιβαρύνεται ετησίως με 650 ευρώ μετά την πρώτη 5ετία δραστηριότητας ενώ κάθε επιχείρηση (οποιασδήποτε νομικής μορφής ) καταβάλλει 1000 ευρώ ετησίως από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της. Μετά την περικοπή τα ποσά αυτά θα μειωθούν στα 325 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του περιορισμού της επιβάρυνσης των μικρομεσαίων εισοδημάτων ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει επίσης τον περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, ενώ συζητείται και ο περιορισμός της προκαταβολής φόρου που σήμερα φθάνει το 100% ,η μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Πλησιάζοντας προς τις τελικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού το μείζον θέμα αφορά την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς από τους συνταξιούχους της μετά τον Αύγουστο του 2016 περιόδου, κάτι πλέον που θεωρείται βέβαιο, καθώς καθημερινά ανώτερα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει περικοπή συντάξεων.

Όπως επίσης έχει γραφτεί και το “D” της περασμένης Κυριακής συζητείται και το θέμα της επαναφοράς κλιμακωτά και της 13ης σύνταξης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter