Απόψε το πάρτι του Athens Pride

Απόψε το πάρτι του Athens Pride

Το μεγάλο πάρτι του Athens Pride ξεκινά απόψε στις 9 και καλεί όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν. Η κεντρική εκδήλωση φιλοξενείται στην Πλατεία Συντάγματος. Μήνυμα του υπουργού Επικρατείας

Το Athens Pride είναι μια εξ ολοκλήρου εθελοντική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, από το 2006.

Από την πρώτη παρέλαση του 2005, ο σκοπός του Athens Pride -όπως οι διοργανωτές του δηλώνουν- «είναι να παρέχει τη μέγιστη ορατότητα για την LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) κοινότητα της Ελλάδας και να ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ισότητα των LGBTQI ατόμων στην ελληνική κοινωνία».

Ήδη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος ενώ στις 18:30 είναι η επίσημη έναρξη της παρέλασης υπερηφάνειας. Το φετινό σύνθημα του Athens Pride «ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) άτομα στην Ελλάδα.

Ο όρος “παιδεία” εμπεριέχει, με την ευρύτερη του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Οι χώρες μας στηρίζουν σαφώς τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση τους για την προώθηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως το Athens Pride, έτσι κι εμείς επιθυμούμε έναν κόσμο, στον οποίο αξίες, όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων».

Μήνυμα Τζανακόπουλου

«”Ανοιχτά, Δυνατά, Περήφανα”. Απέναντι στις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και τον συντηρητισμό» αναφέρει σε μήνυμά του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και σημειώνει:

«Στην Ελλάδα του 2017, η Πολιτεία κάνει επιτέλους τα απαραίτητα βήματα, τόσο για την  LGBTQ κοινότητα αλλά με επίδραση και πέραν αυτής.

Mέτρα όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση μιας πολιτείας που θέλει να μεριμνά για την ισονομία και την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Και αυτό είναι θεμελιώδες σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Συνεχίζουμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter