Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Συνεχίζει την απεργία πείνας

Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Συνεχίζει την απεργία πείνας

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού το κατεπείγον αίτημα θεραπείας που κατατέθηκε χτες από την δικηγόρο του Βασίλη Δημάκη, για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου ο κρατούμενος να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.

Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής, Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας.

Να σημειωθεί ότι πριν δύο μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει την προσφυγής για επίσπευση της έκδοσης βουλεύματος, ώστε ο Δημάκης να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο και ενώ ήδη είχαν προηγηθεί παλιότερα τρεις διαδοχικές απορρίψεις της αίτησής του.

Μιλώντας σε αλληλέγγυους και δημοσιογράφους έξω από τις φυλακές μετά την ανακοίνωση της απορριπτικής απόφασης, η δικηγόρος του Β. Δημάκη, Ηλέκτρα Κούτρα, κατήγγειλε πολιτική παρέμβαση πίσω από την απόφαση, σημειώνοντας ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας επισκέφθηκε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης..

Έξω από τις φυλακές από νωρίς το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης από φοιτητές και πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η υγεία του Βασίλη Δημάκη βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά από σχεδόν έναν μήνα απεργίας πείνας και μια εβδομάδα απεργίας δίψας.

Η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι “εξαϋλωμένος”.

Ερώτηση 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Πρωτοβουλίες, θεσμικές και πολιτικές, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του απεργού πείνας και δίψας Βασιλείου Δημάκη, ζητούν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνουν στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει, επίσης, τη Βουλή για τις διοικητικές ή νομοθετικές ενέργειες που μπορεί να υπάρξουν ώστε να υποβοηθούνται αποτελεσματικά στην παρακολούθηση των σπουδών τους κρατούμενοι φοιτητές και μαθητές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter