Αποστομωτική απάντηση ΚΘΒΕ στον επικεφαλής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Αποστομωτική απάντηση ΚΘΒΕ στον επικεφαλής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

«Το ΚΘΒΕ έχει δημοσιοποιήσει λεπτομερή και αναλυτικό οικονομικό απολογισμό των μέχρι τώρα εργασιών που έχουν γίνει», σημειώνει η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, απαντώντας σε όσα ανάφερε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Γυφτόπουλος, με αφορμή τη διακήρυξη των 23 παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στις οποίες και αυτή που αφορά το Θέατρο.

«Ο κ. Γυφτόπουλος ανέφερε ανακριβέστατα ότι για την αποκατάσταση των δύο ανοιχτών θεάτρων, Δάσους και Γης, το ΚΘΒΕ έλαβε 1.200.000 ευρώ, αντί του πραγματικού ποσού 100.000 ευρώ που δόθηκε μετά από εισήγηση του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης», αναφέρει το ΚΘΒΕ στην ανακοίνωσή του.

Σε ό,τι αφορά την κριτική της ΝΔ για την πρακτική των επιχορηγήσεων της κρατικής θεατρικής παραγωγής το ΚΘΒΕ παρατηρεί: 

«Αν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τους υπεύθυνους των ιδιωτικών θεάτρων της Θεσσαλονίκης, θα μάθαινε ότι αυτοί θεωρούν πως το ΚΘΒΕ τα τελευταία χρόνια έχει αναζωογονήσει το θέατρο στην πόλη, με αποτέλεσμα να ευνοούνται εισπρακτικά οι παραστάσεις όλων ανεξαιρέτως των θεατρικών σκηνών. Θα μάθαινε επίσης ότι το ΚΘΒΕ παρέχει συστηματικά θεατρική στέγη και βήμα έκφρασης, καθώς και πολύπλευρη υλική βοήθεια, σε νέα θεατρικά σχήματα, σε ΔΗΠΕΘΕ, σε ερασιτεχνικές ομάδες, κ.ά. Επίσης, ότι το ΚΘΒΕ συνεργάζεται άψογα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους δήμους, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα μουσεία, και με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter