Αποχώρησε για την ώρα από την Προανακριτική το ΚΚΕ

Αποχώρησε για την ώρα από την Προανακριτική το ΚΚΕ

Την αποχώρηση του ΚΚΕ από την Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis ανακοίνωσε επισήμως ο βουλευτής του κόμματος και πρώην -μέχρι νεωτέρας- μέλος της Επιτροπής, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Με βάση το σκεπτικό πως η πλειοψηφία αρνείται να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αφού δεν υιοθετεί την άποψη πως πρέπει να κληθούν όλοι οι μάρτυρες και να καταθέσουν με τα πραγματικά τους στοιχεία, ο Νίκος Καραθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ δεν θα προσφέρει άλλοθι στις παρελκυστικές πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ – Κινήματος Αλλαγής. Δεν απέκλεισε όμως το γεγονός να επιστρέψει στις εργασίες της Επιτροπής εφόσον η πρακτική αυτή αλλάξει.

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με την στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένα διαδικασία» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Είχαμε πει ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι εισαγγελικό όργανο με πολιτικές αρμοδιότητες. Άρα, μπορεί και πρέπει να εξετάσει όλες τις κατηγορίες ακόμα και αυτές που μπορεί να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση, χωρίς εμπόδια και καμία δικαιολογία». Δυστυχώς, κατά τον κ. Καραθανασόπουλο, η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συζητούν το ζήτημα περί αρμοδιότητας ή μη της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα ζητήματα. «Σε αυτήν την προσπάθεια την παρελκυστική, βρίσκουν στήριξη και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν επαναφέρουν το ζήτημα περί ακυρότητας συγκρότησης της Επιτροπής» επισήμανε, ανακοινώνοντας πως το ΚΚΕ αποχωρεί από τη διαδικασία, αλλά θα παρακολουθεί τη λειτουργία της Επιτροπής κι αν διαπιστώσει ότι η Επιτροπή αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, τότε θα ξαναπάρει μέρος στις εργασίες της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter