Απουσία Μιχελογιαννάκη από τη ψήφιση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς

Απουσία Μιχελογιαννάκη από τη ψήφιση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς

Απείχε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τη ψήφιση της τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς παρά την απόσυρση της επίμαχης παραγράφου για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων απειλούν συμβολαιογράφους κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία παρακαλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ τοποθετήθηκε και στην Ολομέλεια, επαναλαμβάνοντας τις ενστάσεις του.

Παρά την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Μιχελογιαννάκης επέλεξε να απέχει από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από ποινές εξαιτίας ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής, στο οποίο συμπεριελήφθη και η επίδικη τροπολογία. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο κ. Μιχελογιαννάκης απείχε για λόγους υγείας, ωστόσο το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται και μόνο από το γεγονός πως ο βουλευτής Ηρακλείου έδωσε το «παρών» στη συζήτηση στην Ολομέλεια και τοποθετήθηκε κιόλας.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης απέχει από μία κρίσιμη ψηφοφορία, καθώς το ίδιο είχε επαναλάβει και κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter