Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Συνέχεια εργασιών την Κυριακή

Απρόβλεπτη εμπλοκή οδήγησε σε διακοπή την επιχείρηση ανέλκυσης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» (Photos+Video)

Απρόσμενα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επιχείρηση ανέλκυσης του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ. Βάσει χρονοδιαγράμματος της επιχείρησης του ναυαγίου αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα, λίγο μετά τις 4.30 μ.μ.

Ωστόσο, η επιχείρηση διεκόπη, μόλις νύχτωσε, διότι οι δεξαμενές του πλοίου χάνουν αέρα από αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η ανέλκυσή του.

Με τη βοήθεια του γερανού, το δεξαμενόπλοιο «ίσιωσε» και κάθεται στο βυθό με την καρίνα, ενώ από την επιφάνεια του νερού εξέχει το φουγάρο του. Δεκατέσσερις δύτες συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Η διαδικασία προβλέπει το γέμισμα των δεξαμενών με αέρα ώστε να μπορέσει να ανέβει πιο εύκολα στην επιφάνεια το πλοίο. Εκεί παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Όπως είπαν στο protothema.gr, μέλη των συνεργείων, δεν θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση στο πλοίο και η επιχείρηση δεν προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς, καθώς οι λαμαρίνες είναι παλιές και φοβούνται ότι εάν διοχετεύσουν πολύ αέρα, υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν την Κυριακή.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.