Απώλειες-σοκ 8 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ υπέρ των ιδιωτών σε δημοπράτηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων

Απώλειες-σοκ 8 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ υπέρ των ιδιωτών σε δημοπράτηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων

Το ερώτημα «Πόσο φθηνότερα πρέπει επιτέλους να αγοράζουν οι άλλοι προμηθευτές για να ανοίξει περαιτέρω η αγορά» θέτει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή δημοσιεύματα για τη δημοπρασία λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής (ΝΟΜΕ), που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η Επιχείρηση σημειώνει ότι τα αναφερόμενα περί δήθεν κερδών της ΔΕΗ και μάλιστα ύψους 14 εκατ. ευρώ από τη χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσθέτει: «Η ΔΕΗ, για μία ακόμη φορά, παρά την άνοδο της τιμής σε σχέση με την τιμή εκκίνησης, θα έχει απώλειες της τάξης των 8 εκατ. ευρώ, καθώς αντί να διαθέσει αυτές τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας με την Οριακή Τιμή του Συστήματος θα τις διαθέσει πολύ φθηνότερα. 

Σημειώνεται, ότι και με αυτές τις τιμές οι ιδιώτες προμηθευτές αγοράζουν την ηλεκτρική ενέργεια κατά 15% φθηνότερα σε σχέση με τη ΔΕΗ, πράγμα που είναι επαρκέστατο για την τόνωση του ανταγωνισμού, εάν μεταφέρουν αυτήν τη διαφορά στους πελάτες τους. Επομένως, δημοσιεύματα όπως “θα πρέπει να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητες Η/Ε μέσω των ΝΟΜΕ ώστε να πέσει και άλλο η τιμή” δεν έχουν καμία βάση». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter