Άρειος Πάγος: Αναίρεση της απόφασης που αναγνώριζε ότι ο Σώρρας είχε περιουσία 600 δισ. δολάρια

Άρειος Πάγος: Αναίρεση της απόφασης που αναγνώριζε ότι ο Σώρρας είχε περιουσία 600 δισ. δολάρια

Αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική για τον, φυγόδικο πλέον, Αρτέμη Σώρρα απόφαση (του 2013) του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αναγνωριζόταν ότι είναι διαχειριστής 600 δις δολαρίων (ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα).

Με την επίμαχη σκανδαλώδη απόφαση το δικαστήριο είχε αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού.

Με την αναίρεση αυτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο Αρτέμης Σώρρας δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου καθώς πλέον είναι σαν να μην υπάρχει.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλειπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δεν προσδιορίζει με ποιό αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής ο Αρτέμης Σώρρας, του υπέρογκου αυτού ποσού ούτε αναφέρει τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που λέει ότι έχει στην κατοχή και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Τέλος, επισημαίνεται ότι εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε το Δικαστήριο ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Σώρρας έχει αμύθητο ποσό, το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter