Άρης Φλώρος: «Δεν είχα σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, με ενέπλεξαν γιατί ήθελαν να μου πάρουν χρήματα».

Άρης Φλώρος: «Δεν είχα σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, με ενέπλεξαν γιατί ήθελαν να μου πάρουν χρήματα».

Κατηγορηματικά αθώος δήλωσε , στην απολογία του στο Δικαστήριο , ο Άρης Φλώρος του σκανδάλου της Energa , ο οποίος δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Το θύμα ήταν δικηγόρος πολιτικής αγωγής στο μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa – Hellas Power, για το οποίο ο Άρης Φλώρος βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας δικάζονται βαρυποινίτες αλβανικής καταγωγής που εμπλέκονται και στην υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο φέρεται ότι ζητούσαν χρήματα για να πάρουν πίσω τις επιβαρυντικές τους καταθέσεις σε βάρος του Άρη Φλώρου, για την υπόθεση που δικάζεται τώρα.

Μάλιστα οι συγκατηγορούμενοι του Άρη Φλώρου που έχουν υποστηρίξει ότι αυτός τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε να τους πληρώσει γιατί… δεν τον αποτελείωσαν, αρνήθηκαν να απολογηθούν στο δικαστήριο.

«Οι κρατούμενοι – είπε μεταξύ άλλων ο Άρης Φλώρος- πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τις συνεντεύξεις που έδινε. Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο».

O Άρης Φλώρος στην απολογία του, αναφέρθηκε και στο ρόλο του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στη φυλακή λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί.

Είπε συγκεκριμένα απολογούμενος:

*Για τη διαφορά μεταξύ ENERGA και ΛΑΓΗΕ που φέρεται να πυροδότησε το μένος του κατά του δικηγόρου Γ.Αντωnόπoυλου:

– Συναντήθηκα με τον Αντωνόπουλος για 5-6 λεπτά στο ΑΤΤΙΚΑ. Μου ζήτησε να φέρω χρήματα στην Ελλάδα και να τα βάλω σε λογαριασμό που θα επιλέγαμε μαζί. Του είπα ότι δεν είχα αντίπραξη σε αυτό αρκεί και η πλευρά του να έκανε το ίδιο. Μου είπε ότι ο ΛΑΓΗΕ είναι αξιόπιστος και δεν χρειάζεται να τοποθετήσει χρήματα. Εγώ όμως διάβαζα στις εφημερίδες ότι είχε πρόβλημα με το PSI. Ευχαρίστησα τον Τάκη Μπαλτάκο μου μεσολάβησε για το ραντεβού κι έφυγα.

*Για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γ.Αντωνόπουλου :

– Έμαθα για την επίθεση σε βάρος του Αντωνόπουλου από τα ΜΜΕ. Την επόμενη μέρα με πήρε ο τότε συνήγορος μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Μου είπε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος, που επισκέφθηκε τον Αντωνόπουλο στο νοσοκομείο του είπε ότι με θεωρεί ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του. Του απάντησα ότι αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα, τρελά.

Τον Αντωνόπουλο τον επισκέφθηκε και ο Δημητρακόπουλος στον οποίο επέμεινε ότι εγώ είμαι ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροι μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση.

Το 2016 διάβασα ότι δυο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή.

Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της ENERGA στην οποία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτή την υπόθεση.

Συζήτησα το θέμα με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κι εκείνος μου πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Ζαφειρόπουλος στη φυλακή και μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Αντωνόπουλο, ο οποίος του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι αυτή την υπόθεση καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα.

Ο Ζαφειρόπουλος είχε και δεύτερη συνάντηση το καλοκαίρι του 2017 με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου και εκείνοι του είπαν ότι υπάρχει τρόπος ο Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους .έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του.

Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό. Ζήτησα τότε από το Ζαφειρόπουλο να πάει στην ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος νευριασμένος δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε.

Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στο ψυχιατρείο ο Θέμης Σοφός για να δει κάποιον πελάτη του. Δεν τον γνώριζα. Μου μίλησε και μου είπε ότι έχουμε έναν κοινό γνωστό και ότι έχει ακούσει για εμένα τι περνάω. Μου είπε ότι ο πατέρας του ήταν φίλος με τον Αντωνόπουλο και θα μπορούσε ο ίδιος να του μιλήσει και να τον πείσει για τη μη συμμετοχή μου σε αυτήν την υπόθεση. Μου είπε ότι θα προτείνει στον Αντωνόπουλο να έρθει στη φυλακή και να βρούμε μια λύση. Πράγματι ήρθε ο Αντωνόπουλος μαζί με τον Σοφό στις φυλακές και ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και δεν θα έμπαινε πολιτική αγωγή. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του.

Στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 οι Αντωνόπουλος, Παναγόπουλος, Λυκουρέζος και Σοφός διαβεβαίωσαν το συνήγορο μου Αναγνωστόπουλο ότι η πλευρά Αντωνόπουλου δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Εγώ τους πίστεψα. Μερικές ώρες πριν τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς.

Στη συνέχεια διάβασα από τα ΜΜΕ ότι η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει δυο Αλβανούς για τη δολοφονία του.

Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς. Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις και τις συνεντεύξεις που έδινε. Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου.

Πρόεδρος: Μιλήσατε για εκβιασμό. Έγινε;

Φλώρος: Σαφέστατα. Όχι όμως την περίοδο που ήμουν προφυλακισμένος. Όταν ήμουν στη ΣΤ πτέρυγα να σας αναφέρω ότι ποινικοί κρατούμενοι εκβίασαν το Σμπώκο να τους δώσει δέκα εκατομμύρια για να μην τον πειράξουν. Ξώφαλτσα ο εκβιασμός έφτασε και σε εμένα .

Μου είπαν έχεις κλέψει 200 εκατομμύρια, είσαι βλάκας, είσαι στην Ελλάδα και είσαι στη φυλακή. Δώσε μας λεφτά για να μη σε πειράξουμε”.

Πρόεδρος: Γιατί οι Μπάλκο και Ντούτσε είπαν στον ανακριτή ότι τους βάλατε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Σας ζήτησαν λεφτά;

Φλώρος: Με πλησίασαν λόγω της δημοσιότητα που είχε το όνομα μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση»

Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει ,είναι αστεία και να μην ασχολούμαι.

Απ΄ την πλευρά του πάντως το θύμα, ο δικηγόρος Αντωνόπουλος ,εξέφρασε και στην κατάθεση του στο δικαστήριο την πεποίθηση πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος .Όπως μάλιστα έχει πει κατηγορηματικά σκοπός ήταν η δολοφονία του.

Συγκεκριμένα ο κ.Αντωνόπουλος που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο (ως εκπρόσωπο τότε της Energa), έχει αναφέρει ότι οι δράστες της απόπειρας σε βάρος του του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους», έχει πει μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνόπουλος .

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμη σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο «τι συμβαίνει; γιατί;» Τότε εκείνος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή…» .

Επιπλέον, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλη συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο μέσα στις φυλακές μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο της Energa. Όπως είπε (και) η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Αρ. Φλώρου, οι οποίοι του ζήτησαν να μιλήσει με το νεαρό, κρατούμενο, πλέον, επιχειρηματία προκειμένου «να αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017 αλλά δεν κατέληξε πουθενά. «Ήταν μια απείθαρχη θα έλεγα συζήτηση χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα» είπε ο κ. Αντωνόπουλος, σημειώνοντας πως «έχουν ακουστεί πολλά για αυτή τη συνάντηση» και πως ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία που – που όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος- έχει στραφεί εναντίον του με μήνυση και αγωγή για αποζημίωσή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter