Αρνάκι ο Γερούν…

Αρνάκι ο Γερούν…

Αφού πρώτα μας είπε ότι σιγά μην μας ζητήσει και συγγνώμη, ότι δεν μετανιώνει και ότι φταίμε κι από πάνω, επειδή δεν καταλάβαμε την… καλβινιστική του παιδεία, ήρθε και ωρίμασε μέσα του – μετά από τις πολλές σφαλιάρες, βεβαίως – και απολογήθηκε για την «περίφημη» ατάκα ότι εμείς οι Νοτιοευρωπαίοι τρώμε τα λεφτά μας σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητάμε και δανεικά!

Ο λόγος για τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που τόσο τον έφαγαν οι τύψεις – οι σφαλιάρες από όλη την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια, για την ακρίβεια – που ξεκίνησε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συζητήθηκε το ελληνικό πρόγραμμα, με μία μεγαλοπρεπή συγγνώμη…

«Και όχι, ξέρετε, δεν ήθελα να πω αυτό, κακώς συνδέθηκαν οι δηλώσεις μου με τον Νότο, εγώ μιλούσα συνολικά για την Ένωση…». Συνολικά; Να ακούσει η Μέρκελ ότι οι Γερμανοί τρώνε τα λεφτά τους σε… ποτά και γυναίκες και μαύρο φίδι που σε έφαγε, Γερούν! Η συμπατριώτισσα της «σιδηράς» Καγκελαρίου, πάντως, η συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ, δεν «μάσησε» από την απολογία Ντάισελμπλουμ και τον έκανε κυριολεκτικώς… κουρέλι! Η Κέλερ, εξάλλου, του τα είχε ψάλλει και με την συνέντευξή της στο «Documento», όπου είχε δηλώσει ανοιχτά ότι ο Ντάισελμπλουμ πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Eurogroup.

Και σαν να μην έφταναν οι συγγνώμες, ξαφνικά… ξανάγινε – διότι έχει και μεταπτώσεις, πότε έτσι, πότε αλλιώς – ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας, μετά τον Μοσκοβισί! «Εγγυώμαι προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα τον Μάιο», δήλωσε. Και όχι μόνον! Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, δεν θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Πουλιά στον αέρα… ο Γερούν! Επιπλέον, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι «επαρκώς καλή»! Σπίρτο… ο Γερούν! Και γι’ αυτό, είπε, η δεκαετής περίοδος επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ «θα πρέπει να μειωθεί». Στα λόγια μας έρχεσαι, Γερούν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter