Αρνήθηκε η οικογένεια του Νίκου Κούνδουρου να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη

Αρνήθηκε η οικογένεια του Νίκου Κούνδουρου να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη

Η σύζυγος του Νίκου Κούνδουρου, Σωτηρία, και τα παιδιά του, Σήφης και Διαλεχτή, ευχαρίστησαν θερμά για την τιμή να τελεστεί η κηδεία δημοσία δαπάνη, όπως είχε αποφασιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, αλλά θέλησαν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο.

H κηδεία του Νίκου Κούνδουρου έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνου να κατατεθούν δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγγενείς και φίλοι, άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής, αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτισαν τον άρχοντα του ελληνικού σινεμά, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην τέχνη.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και ο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Λαλιώτης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Παντελής Βούλγαρης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Όλγα Μαλέα, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλοί άλλοι.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter