«Αρπάχτηκαν» στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Διακοπή της συνεδρίασης για να πέσουν οι τόνοι

«Αρπάχτηκαν» στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Διακοπή της συνεδρίασης για να πέσουν οι τόνοι

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, να ζητάει το λόγο επί προσωπικού μετά από τοποθετήσεις συμβούλων της διοικούσας παράταξης θεωρώντας πως εμπεριείχαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Πρωτοβουλίας” υπερασπίστηκαν τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Επίσης, καταδίκασαν τις ύβρεις προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν και στη σημερινή κινητοποίηση μερίδας πολιτών έξω από το δημαρχείο.

“Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία όταν ο δήμαρχος μιλούσε για τρίο Στούτζες και έλεγε ‘μπουνταλά’ δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Τότε δεν θυμηθήκατε να καταγγείλετε τις υβριστικές συμπεριφορές; Ενώ οι “Εντάξει” το έκαναν πριν από δώδεκα ημέρες για όσα ειπώθηκαν προς το πρόσωπο του δημάρχου” είπε σε έντονο ύφος ο κ. Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής των “Εντάξει” πρότεινε να βγει ένα ψήφισμα που να περιλαμβάνει πέρα από τις ύβρεις στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, τις ύβρεις κατά δημοτικών συμβούλων και κατά των πολιτών της Θεσσαλονίκης από όπου και αν προέρχονται.

“‘Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας” του απάντησε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, με τον Σταύρο Καλαφάτη να ανταπαντά: “Θα είμαστε αντιδραστικοί σε καθετί που θεωρούμε ότι θιγόμαστε”.

Η αντιπαράθεση οδήγησε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter