Αρχιλοχίας: Ομίχλη και καλώδια της ΔΕΗ έριξαν το ελικόπτερο – Σήμερα και αύριο οι κηδείες των θυμάτων

Αρχιλοχίας: Ομίχλη και καλώδια της ΔΕΗ έριξαν το ελικόπτερο – Σήμερα και αύριο οι κηδείες των θυμάτων

Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά, έπεσε σε ομίχλη και λόγω έλλειψης ορατότητας, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να συντριβεί. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, στην πρώτη κατάθεσή της, από το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, η 27χρονη αρχιλοχίας, η μόνη επιζήσασα του τραγικού δυστυχήματος, το πρωί της Τετάρτης, στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις κι ολόκληρη τη χώρα. 

Η Βασιλική Πλεξίδα περιγράφει στην κατάθεσή της, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος», τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου:

«Πετούσαμε χαμηλά, όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος, έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», είπε.

Η εξόδιος ακολουθία του υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.

Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ) θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.

Η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα θα τελεσθεί την Πέμπτη στις 12 το πρωί στη Λάρισα και η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού(ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή θα τελεσθεί στις 5:30 το απόγευμα, επίσης την Πέμπτη στη Λάρισα.

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι νεκρώσιμες τελετές για τα τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχασαν την ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter