Άρχισε η εκκένωση στο Χαλέπι, επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ

Άρχισε η εκκένωση στο Χαλέπι, επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ

Ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση του ανταρτοκρατούμενου θύλακα στο ανατολικό Χαλέπι ξανάρχισε αργά χθες το βράδι μετά από τριήμερες καθυστερήσεις.

“Οι εκκενώσεις περιοχών έχουν ξεκινήσει. Λεωφορεία και ασθενοφόρα φεύγουν τώρα από το ανατολικό Χαλέπι”, είπε στο πρακτορείο Reuters σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι οι πρώτοι κάτοικοι να εγκαταλείψουν την πόλη αναχώρησαν κατά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο αξιωματούχος δεν είχε πληροφορίες περί του σύγχρονου σχεδίου εκκένωσης δύο σιιτών χωριών κοντά στο Ιντλίμπ τα οποία πολιορκούνται κυρίως από σουνίτες αντάρτες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και των Ανταρτών, η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων, η οποία επρόκειτο να αρχίσει την Κυριακή, στο Χαλέπι και στα δύο σιιτικά χωριά – Φούα και Κεφράγια – της επαρχίας Ιντλέμπ, αναβλήθηκε χθες μετά την επίθεση που δέχτηκαν τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους αμάχους και τους τραυματίες.

«Η επιχείρηση αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης εγγυήσεων για την ασφάλεια όσων μεταφερθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία διακόπηκε μετά την επίθεση ενόπλων εναντίον λεωφορείων που είχαν σταλεί για να συμμετάσχουν στην εκκένωση.

Περί τα είκοσι λεωφορεία τα οποία ετοιμάζονταν να εισέλθουν στα δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας Ιντλέμπ που πολιορκούνται από τις δυνάμεις των ανταρτών δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από ενόπλους. Ένας από τους οδηγούς έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter