Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Άρχισε η συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο με κάζουαλ ντύσιμο και το τάμπλετ στο χέρι ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου όπου τον υποδέχτηκε η Φώφη Γεννηματά.

Όλα δείχνουν πως στο ραντεβού αυτό, θα «κλειδώσει» η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ, γεγονός που η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παράταξη, παρά τις κινήσεις και τα κινήματα δεξιά και αριστερά της, που επιδιώκουν να ηγηθούν του κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλωστε, παρά την πρόσκληση που του έχει απευθύνει η κίνηση των τριών πρώην υπουργών, δείχνει να προτιμά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, παρότι το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρχει διαφωνίες για τον τρόπο χειρισμού από την Χαριλάου Τρικούπη της προσέγγισης με το ΚΙΔΗΣΟ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, ωστόσο, η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έχει ανοιχτά δηλώσει την αντίθεσή του σε τυχόν συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς είχε σχεδόν «απειλήσει» ότι «αν επιστρέψει αυτός θα φύγω εγώ...»!

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά θα απευθύνει προσκλητήριο συσπείρωσης του χώρου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, όπου έχουν προσκληθεί νυν αλλά κα πρώην στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – με μία προϋπόθεση, βεβαίως, σε ό,τι αφορά τους πρώην: να μην έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή δηλώνοντας ότι στηρίζουν τη ΝΔ...

Μία ημέρα μετά, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοινώνουν το νέο πολιτικό φορέα στην Θεσσαλονίκη, έχοντας επίσης απευθύνει τη δική τους πρόσκληση σε πρόσωπα και κόμματα του χώρου, συμπεριλαμβάνοντας το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και Το Ποτάμι.

Και ενώ είναι βέβαιο ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα αρνηθούν, ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει την πρωτοβουλία των τριών, καθώς συμμετέχουν στην εκδήλωση και δικά του στελέχη, περιμένοντας τις εξελίξεις αλλά και τις μελλοντικές δημοσκοπήσεις για να λάβει τις αποφάσεις του.

Το βέβαιο είναι πως η επιδίωξη όλων των νέων κινήσεων και πρωτοβουλιών στο χώρο της κεντροαριστεράς, που αρνούνται να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, είναι κοινή: να επανέλθουν στο προσκήνιο και να φανούν χρήσιμοι στο μέλλον – είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά...

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.