Αρχίζουν τα σεμινάρια στους λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις – Ένδειξη ότι ανοίγει το TAXIS

Αρχίζουν τα σεμινάρια στους λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις – Ένδειξη ότι ανοίγει το TAXIS

Με τα… σημάδια κινούνται οι λογιστές ως προς το πότε θ’ ανοίξει το TAXIS για την υποδοχή των δηλώσεων του 2018 για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρσι.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του Documentonews, έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικά σεμινάρια από το ΥΠΟΙΚ προς τους λογιστές στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενδεικτικό ότι «ζεσταίνονται» οι μηχανές του TAXIS για την υποδοχή των δηλώσεων. Όπως υποστηρίζουν λογιστές, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι πλησιάζει ο χρόνος για ν’ ανοίξουν οι εφαρμογές, αφού συνήθως τα ενημερωτικά σεμινάρια του υπουργείου Οικονομικών λαμβάνουν χώρα λίγες μέρες πριν την επίσημη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Άλλωστε χθες με δηλώσεις της στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου έκανε γνωστό ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS αναμένεται ν’ ανοίξει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα, άλλωστε, με την ενημέρωση που έχει από το διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γ. Πιτσιλή.

Η καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αποδίδεται στη μη έκδοση των βασικότερων εγκυκλίων με τις οποίες καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης. Δηλαδή, πρέπει να εκδοθούν οι οδηγίες για το νέο έντυπο Ε3 που υποβάλλουν οι επιτηδευματίες και οι οδηγίες για το έντυπο Ε1.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το νέο έντυπο Ε1 έχει δύο βασικές αλλαγές, στις δαπάνες που φέτος παιρνούν όσες έχουν γίνει ηλεκτρονικά και στους φιλοξενούμενους. Φέτος οι υπόχρεοι σε φορολογική δήλωση θα πρέπει να συμπληρώσουν τον νέο κωδικό που έχει προστεθεί στο έντυπο και από τους οποίους ζητείται να δηλώσουν στην εφορία εάν φιλοξενούν πρόσωπα που δεν είναι εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς του, όπως για παράδειγμα κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο.

Τέλος, όπως έχει γράψει το Documento, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο ποσό των ηλεκτρονικών αποδείξεων στους κωδικούς 049-050 στους οποίους η φορολογική διοίκηση θα έχει συμπληρώσει τις δαπάνες που έγιναν με πλαστικό χρήμα. Πάντως, θα παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να τροποποιήσουν τα προσυμπληρωμένα ποσά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter