ΑΣΕΠ: Ο νέος τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις στα κέντρα κοινότητας

ΑΣΕΠ: Ο νέος τρόπος που θα γίνονται οι προσλήψεις στα κέντρα κοινότητας

Τη δέσμευση ότι οι 1.450 προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν για να στελεχώσουν τα κέντρα κοινότητας σε 254 δήμους, αλλά και για να λειτουργήσουν οι δομές καταπολέμησης της φτώχειας, θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ, επανέλαβε το υπουργείο Εργασίας.

Διαψεύδοντας δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, που αναπαράχθηκαν από ιστοσελίδες και προκάλεσαν σχετική ερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και «εάν γίνουν προσλήψεις από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) συνεργαζόμενες με Δήμους, αυτές θα γίνουν με διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ υπό τον έλεγχο των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που δικαιούχος της νέας δομής είναι ΜΚΟ που την υλοποιούσε στο παρελθόν, ο αρμόδιος Δήμος υποχρεούται να περιλάβει στην πρόσκληση σχέδιο για την προσαρμογή του προσωπικού στις νέες ανάγκες».

Στην σχετική ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι στην προηγούμενη περίοδο, οι προσλήψεις σε δομές καταπολέμησης της φτώχειας είχαν γίνει μέσω ΜΚΟ σε 68 Δήμους και αφορούσαν 1.289 εργαζόμενους. Πολλές από εκείνες τις προσλήψεις είχαν χαρακτηριστεί, ορθά, κατά το υπουργείο Εργασίας «από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπολίτευση τότε, αδιαφανείς και ρουσφετολογικές. Οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης του Υπουργείου, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε αυτή τη διαβούλευση το Υπουργείο επέμεινε στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική διασπορά των δράσεων και στην αξιοκρατική και αντικειμενική διαδικασία προσλήψεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter