Ασφαλιστικό, ενεργειακό και εργασιακά στο τραπέζι του αυριανού Eurogroup

Ασφαλιστικό, ενεργειακό και εργασιακά στο τραπέζι του αυριανού  Eurogroup

Στο αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να γεφυρώσει τις διαφορές που υπάρχουν με τους δανειστές, στα τρία καυτά θέματα, ασφαλιστικό, ενεργειακό και εργασιακά.

Τα τρία αυτά θέματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά αν και την περασμένη εβδομάδα έγιναν πολλά βήματα σύγκλισης στα θέματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σχετικά με τα λεγόμενα αντίμετρα παραμένει ανοιχτό ζήτημα με τον ΕΝΦΙΑ, κυρίως για το πόσο θα είναι ο φόρος στο συνολικό πακέτο, ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, δεν είναι ένα θέμα που θα «κολλήσει».

Από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ -ΜΠΕ δήλωσε αισιόδοξη πως στο «στο αυριανό Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία.

«Οι διαπραγματεύσεις, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, προχωρούν, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα, η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου» επισήμανε η κυρία Γεροβασίλη.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του χθες στην εφημερίδα «Ημερησία» τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει «να γεφυρωθούν όσες διαφορές απομένουν στα ζητήματα της τεχνικής συμφωνίας και του δημοσιονομικού για το 2019, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί».

«Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η συνολική συμφωνία να επιτευχθεί εντός Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Νομίζω ότι είναι εύλογο να περιμένουμε σύντομα θετικές εξελίξεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια κακή συμφωνία, πολλώ δε μάλλον μία συμφωνία η οποία θα υπερβαίνει τις αρχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter