Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Μπαρμπαρούση – Αναμένεται έκδοση εντάλματος σύλληψης

Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Μπαρμπαρούση – Αναμένεται έκδοση εντάλματος σύλληψης

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου βουλευτή με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες και αφού πρώτα λήφθηκαν καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη από τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση .

Η παραγγελία πάντως από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήταν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. 

Εξετάστηκαν ως μάρτυρες Καμμένος και Κουβέλης

Στο πλαίσιο του κατεπείγοντος εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, ενώ στα χέρια του  εισαγγελέα βρίσκεται και σχετικό οπτικό υλικό.

Καμμένος και Κουβέλης στον Άρειο Πάγο

Βίντεο με τον βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Ζαχαρή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της ΧΑ επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα όπως είπε στο Documentonews.gr ο Φώτης Κουβέλης, οι δύο άνδρες του υπ. Άμυνας, επισκέφτηκαν το γραφείο της Βουλής του Νίκου Βουτση προκειμένου να πάρουν το βίντεο.

Παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας

Λίγο αργότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε γραπτή παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, αναφέρει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Παρέμβαση Κοντονή για τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, βάσει του άρθρου 30 του ΚΠΔ, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας τα πρακτικά της Βουλής με τις ποινικά κολάσιμες προτροπές Μπαρμπαρούση. Περισσότερα ΕΔΩ

Την ίδια ώρα από την πλευρά της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά δημοσιεύματα με την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε πραξικόπημα και εκτελέσεις κάλεσε τον στρατό ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης στη Βουλή (Video)

Νωρίτερα, την πρόκληση πραξικοπήματος ζήτησε η Χρυσή Αυγή δια του βουλευτή της Κώστα Μπαρμπαρούση, κάνοντας λόγο ακόμα και για εκτελέσεις.

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» φώναξε κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ προηγουμένως κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προβεί σε πραξικόπημα συλλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά τη λήξη του αντιδημοκρατικού και πραξικοπηματικού οχετού από τον Μπραμπαρούση, οι υμνητές της Χούντας αποχώρησαν από την αίθουσα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και καταδίκη από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

«Ανασκεύασε» ο Μπαρμπαρούσης

Όλος ο κόσμος τον άκουσε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ωστόσο τώρα, αφού παρενέβη η Δικαιοσύνη και η Χρυσή Αυγή τον διέγραψε, έστω και για τα μάτια του κόσμου, τώρα δηλώνει πως «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του». Του φταίνε μάλιστα οι πολιτικοί που δεν κατάλαβαν!

Με απίστευτο θράσος μετά τον ακροδεξιό και χουντικό του λόγο, επιτίθεται μάλιστα και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, γιατί –προφανώς και αυτός- δεν κατάλαβε.

Ο ίδιος μάλιστα που αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια, μιλά για «αυθόρμητες δηλώσεις», έστω και αν όλοι στη Χρυσή Αυγή τον χειροκρότησαν!

Περισσότερα ΕΔΩ

Τον… διέγραψε ο Μιχαλολιάκος

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, με απόφαση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Μάλιστα, ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος γνωστοποίησε εγγράφως στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την απόφασή του.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως αμέσως μετά το χουντικό – πραξικοπηματικό ντελίριο του Κώστα Μπαρμπαρούση η Χρυσή Αυγή δεν αντέδρασε – αντίθετα χειροκρότησαε – και η απόφαση διαγραφής ήρθε όταν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες κατά του υπόδικου βουλευτή.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter