Αστυνομία! Όλοι έξω! (Ή μάλλον μέσα στην TV)

Αστυνομία! Όλοι έξω! (Ή μάλλον μέσα στην TV)

Όλοι μιλάνε γι’ αυτές τις σειρές κολλημένοι με τις εξελίξεις και τα μπαμ και μπουμ και ζβούι ζβούι ζβούι. Η μικρή σου οθόνη ποτέ δεν έσταζε τόσο αίμα και αδρεναλίνη.

5. PRISON BREAK: RESURRECTION

Μπορεί να πέρασαν 81 επεισόδια και 7 χρόνια από το τελευταίο «Prison Break» που καθήλωσε όλο τον κόσμο με την προσπάθεια δύο αδερφών να δραπετεύσουν από τις φυλακές, μπλεγμένοι σε πολιτική ίντριγκα δολοφονίας και τον νεότερο να έχει κάνει τατουάζ σε όλο του το σώμα το σχέδιο του κτιρίου, αλλά η τελική λύτρωση δεν έχει έρθει ακόμη. Μια μίνι σειρά 9 επεισοδίων, που ξεκίνησε να προβάλλεται στις 4 Απριλίου, «ανασταίνει» κυριολεκτικά νεκρούς που νομίζαμε ότι είχαν φάει τα ψωμιά τους από τα προηγούμενα επεισόδια και υφαίνει έναν ακόμη ιστό ίντριγκας και αγωνίας με αφετηρία της φυλακές της Υεμένης και κατάληξη που κανείς δεν ξέρει αλλά όλοι ανυπομονούν να δουν.

4. ΝΑRCOS

Όχι τυχαία μια από τις πιο δημοφιλείς σε κοινό και κριτικούς σειρές με ντοκιμαντερίστικη δύναμη αλλά στυλιζαρισμένο βλέμμα και ένταση στο κόκκινο γύρω από τον βίο, την πολιτεία και την πολύχρονη αστυνομική προσπάθεια σύλληψης του πιο διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών, του Κολομβιανού Πάμπλο Εσκομπάρ. Πολιτική, ίντριγκα, διαφθορά, βία, εξαιρετικά γυρίσματα και ατόφιος ιδρώτας σε μια σειρά που ξεκίνησε το 2015 και ύστερα από τους δύο πρώτους κύκλους που αφορούσαν στο θέμα του Εσκομπάρ, συνεχίζει ακάθεκτη στο μέλλον με επίκεντρο άλλους μεγάλους βαρόνους ναρκωτικών και τις συναρπαστικές ιστορίες εξάρθρωσης των συμμοριών τους.

3. DESIGNATED SURVIVOR

Είσαι ένας απλός τριτοκλασάτος υπουργός μιας κυβέρνησης που συνεδριάζει στο Καπιτώλιο. Ακριβώς επειδή είσαι τριτοκλασάτος, σε ορίζουν «Επιζήσαντα». Αυτό σημαίνει ότι αν όλοι οι ανώτεροι από σένα πεθάνουν, αναλαμβάνεις υποχρεωτικά προσωρινά χρέη προέδρου των ΗΠΑ. Απολαμβάνεις το απόγευμά ρουτίνας σου εγκλωβισμένος σε ένα πυρηνικό καταφύγιο μέχρι να τελειώσει η βάρδια σου. Ουπς, τι κρίμα, προτού τελειώσει η βάρδια σου ανατινάσσεται όλο το Καπιτώλιο με όλους τους πολιτικούς της χώρας και γίνεσαι πρόεδρος χωρίς καν ξέρεις τι σημαίνει αυτό, με τον κόσμο γύρω σου σε χάος και φυσικά τις ίντριγκες στον Λευκό Οίκο να σου κάνουν πόλεμο. Αν είσαι ο Κίφερ Σάδερλαντ, μπορεί και να τα καταφέρεις αν πείσεις τους μπάτσους να μη σαπακιάζουν στο ξύλο τις μειονότητες.

2. HOMELAND

Όταν το 2001 έσκασε η σειρά με τη διπολική πρακτόρισσα της CIA –(βαθιά αναπνοή) που χαπακώνεται αλλά ταυτόχρονα υποπτεύεται έναν ήρωα του Πολέμου του Κόλπου που αιχμαλωτίστηκε από την Αλ Κάιντα πως παίζει διπλό ρόλο υπέρ των τρομοκρατών, όμως κανείς δεν την πιστεύει γιατί είναι συνέχεια μέσα στα χάπια και τις εκρήξεις κυκλοθυμίας συν του ότι πηδιέται με αυτόν που θεωρεί ύποπτο–, όλοι μας είχαμε κολλήσει χοντρά. Στον έβδομο χρόνο της, από τις 19 Απριλίου, η σειρά μπορεί να έχει διολισθήσει στην ακραία αναληθοφάνεια και να έχει χάσει την αρχική της σπιρτάδα, διαθέτει όμως την πιο δυναμική γυναικεία τηλεοπτική παρουσία, την Κλερ Ντέινς, και καταφέρνει να σε κρατάει πάντα στην άκρη του καθίσματός σου.

1. FARGO

H θρυλική ταινία των αδερφών Κοέν από το 1996 με τον καυτά «παγωμένο» συνδυασμό μαύρης κωμωδίας, παραδοξολογίας και αστυνομικού θρίλερ μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 2014 με παραγωγούς τους ίδιους του Κοέν, εμφανή τη σφραγίδα τους και τρεις μέχρι τώρα αυτοτελείς κύκλους 10 επεισοδίων στην κοινότητα του χιονισμένου Φάργκο που σπάνε τα κοντέρ της ενήλικης σοφιστικέ τηλεόρασης. Ο τρίτος κύκλος με πρωταγωνιστές τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ξεκίνησε στις 17 Απριλίου, αλλά έχεις χρόνο να απολαύσεις και να παραδοθείς κυριολεκτικά και στους δύο προηγούμενους με ηθοποιούς όπως ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Κίρστεν Ντανστ, Ντέιβιντ Θιούλις και όλη την καλτιά του κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter