Αστυνομικοί υπέρ του “ταραξία”

Αστυνομικοί υπέρ του “ταραξία”

Μια ομάδα ένστολων που υπηρετεί στη Νέα Υόρκη συμπαραστέκεται σε παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ, που έμεινε χωρίς ομάδα λόγω των αντιρατσιστικών απόψεών του 

Ο Κόλιν Κάπερνικ έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν πέρσι, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου, πριν από την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος, αρνήθηκε να σταθεί ακίνητος, δηλώνοντας ότι “δεν  νιώθω περηφάνια μπροστά στη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους και τους έγχρωμους”.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια – αλλά και αντιδράσεις. Έτσι, καμία ομάδα δεν τον θέλησε στις τάξεις της και ο 29χρονος αθλητής έμεινε άνεργος. 

Χθες, μια μικρή ομάδα αστυνομικών της Νέας Υόρκης (σε 75 τους υπολογίζουν) συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα του Μπρούκλιν για να υποστηρίξουν τον Κάπερνικ αλλά και για να πάρουν θέση κατά της αστυνομικής βίας που έχει κάθε χρόνο -από τότε που τηρούνται αρχεία- πάνω από χίλια θύματα, τα περισσότερα από κάθε χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Μεταξύ αυτών ο Φρανκ Σέρπικο, που την ιστορία του αφηγήθηκε στην ομώνυμη ταινία ο Σίντνεϊ Λουμέτ, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.  «Είμαι εδώ για να υποστηρίξω όποιον έχει το θάρρος να αντισταθεί στην αδικία και την καταπίεση οπουδήποτε στη χώρα και στον κόσμο», δήλωσε ο 81χρονος πρώην ντετέκτιβ.

Πηγή: USA Today

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter