Αθώοι από παράβαση καθήκοντος ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

Αθώοι από παράβαση καθήκοντος ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ (ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ) και νυν γενικός διευθυντής της Ν.Δ., Νικ. Παπαθανάσης, καθώς και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Γ. Θωμόπουλος από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που τους είχε αποδοθεί σχετικά με υπόθεση υπεξαίρεσης 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δυο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος με βάση συμπεράσματα πορίσματος της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό το οποίο υπεξαίρεσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την απαλλακτική εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ομόφωνα πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού καθώς και ότι οι επικεφαλής του δεν έκαναν, όπως τους είχε αποδοθεί «τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν – με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση». Μαζί τους στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί ακόμα 9 άτομα για άλλα αδικήματα – υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου (αφορά στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας) και ψευδή βεβαίωση.

Το δικαστήριο αθώωσε και τους εννιά κατηγορούμενους από το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία τρεις από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αποδιδόμενα αδικήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter