Αχαΐα: Πύρινη κόλαση – Κάηκαν σπίτια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (Video & Photos)

Αχαΐα: Πύρινη κόλαση – Κάηκαν σπίτια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (Video & Photos)

Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς στη δυτική Αχαΐα, συνδράμοντας το έργο των περίπου 60 πυροσβεστών, που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».

Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Ανδραβίδα και στην Αρετή Ηλείας, ενώ έχει κατασβεστεί η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου. 




Πηγή: Video & Photo: tempo24

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter