Αξιολόγηση: Πιέζει η ευρωομάδα των Πράσινων για ολοκλήρωση πριν από τον Μάρτιο

Αξιολόγηση: Πιέζει η ευρωομάδα των Πράσινων για ολοκλήρωση πριν από τον Μάρτιο

Να μην υπάρξει «περαιτέρω πίεση προς την Ελλάδα προκειμένου να θεσπίσει καταστροφικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις», ζητά με ανακοίνωσή της η Ευρωομάδα των Πράσινων. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι πρέπει γίνει ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση πριν από τον Μάρτιο του 2017.

«Θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων επειγόντως για να εξασφαλιστεί μια συμφωνία πριν από τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε τυχόν επανάληψη της κρίσης του καλοκαιριού του 2015, όταν η Ελλάδα έφτασε επικίνδυνα κοντά σε χρεοκοπία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, Σβεν Γκίγκολντ. Σχολιάζοντας την κατάσταση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης ο Γερμανός ευρωβουλευτής ανέφερε επίσης: «Το ΔΝΤ πιέζει για περαιτέρω περικοπές στις ελληνικές συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος του 2018, αλλά μια τέτοια κίνηση θα ήταν εντελώς ανεύθυνη. Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε εξ ολοκλήρου το Σεπτέμβριο του 2016 και περαιτέρω περικοπές θα αποτελούσαν βαρύ τίμημα για πολλά ελληνικά νοικοκυριά που βασίζονται σε αυτές ως πηγή εισοδήματος. Επειδή δεν υπάρχει άλλο σημαντικό δίχτυ ασφαλείας, οι συντάξεις πρέπει να προστατευτούν».

Από την πλευρά του ο Έρνεστ Ούρτασουν, Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων στην Επιτροπή ECON πρόσθεσε: «Το όριο αφορολόγητου εισοδήματος των 8600 ευρώ δεν πρέπει να μειωθεί περαιτέρω. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πλήττονταν περαιτέρω ιδιώτες και νοικοκυριά που ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν με τις επιπτώσεις της χρόνιας σκληρής λιτότητας. Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι η λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι ο περισσότερος πόνος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter