Άξιος Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Άξιος Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάκτησε το Κύπελλο για 6η φορά στην ιστορία του, καθώς στον 76ο τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0. Ταυτόχρονα πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά, με αντίπαλο και πάλι την Ένωση.

Τα γκολ πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 61′ και ο Πέλκας στο 90΄+2. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης έχασε και πέναλτι στο 24′ με τον Πρίγιοβιτς. Οι ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος σε όλα τα σημεία του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Οι παίκτες του ήταν άστοχοι, ενώ σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκε και ο Βασίλης Μπάρκας που απέκρουσε και το πέναλτι του Σέρβου επιθετικού.

Η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη στο δημιουργικό κομμάτι και ο Αραούχο προσπάθησε, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα. Στο 89΄κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 ο Αργεντινός φορ σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Και στις καθυστερήσεις ο Πέλκας σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Ισπανό Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

Κάρτες: 46′ Λιβάγια, 64′-80′ Βράνιες, 71′ Μπακασέτας, 90′ Γαλανόπουλος / 6′ Κάμπος, 20′ Μάτος, 45’+1′ Κρέσπο, 80′-90’+4′ Βαρέλα, 90’+4′ Πέλκας

Αποβολές: 80′ Βράνιες / 80′ Μαουρίσιο, 90’+4′ Βαρέλα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51′ Μακ), Μπίσεσβαρ (75′ Σάχοφ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53′ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter