Αχτσιόγλου: Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις συλλογικές συμβάσεις

Αχτσιόγλου: Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις συλλογικές συμβάσεις

Για τρομολαγνεία σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων μίλησε η υπουργός Εργασίας.

Η κυβέρνηση πέτυχε ένα θετικό βήμα πρός την κατεύθυνση της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόλγου, τοποθετούμεν στην συζήτηση του νομοσχεδίου που αποτυπωνει την συμφωνία με τους δανειστές.

Για τις εργασιακές σχέσεις επισήμανε ότι «γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα με ένα πολύ μικρό άρθρο» «οι δυο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν θα βρίσκονται πια σε αναστολή από την 21η Αυγούστου του 2018». Έτσι σημείωσε η Ε.Αχτσιόγλου οι εργαζόμενοι «θα μπορούν να υπογράφονται κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Τόνισε μάλιστα ότι αυτή την περίοδο «αντιστροφή κλίματος όσον αφορά την ανεργία» και μέσω της καταπολέμησης της παρανομίας από τις παρεμβάσεις των επιθεωρήσεων εργασίας «αρχίζει να στηρίζεται σιγά-σιγά η αγορά εργασίας στα πόδια της».

Σχετικά με τις συντάξεις η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν αρνούμαι τον επιβαρυντικό χαρακτήρα του μέτρου που δεν ήταν επιλογή μας» όμως μίλησε για «αφηγήσεις που ξεπερνούν τα όρια της τρομολογνείας». Όπως είπε «τα 2/3 των συντάξεων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή» εκτός από αυτές που έχουν να κάνουν με την προσωπική διαφορά. Εκεί – είπε η υπουργός Εργασίας, η μείωση «μπορεί να είναι 2,5,7% και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά το 18%, όμως αυτό δεν θα είναι το μέσο. Δεν είναι αυτό που θα συμβεί στους περισσότερους συνταξιούχους».

Συνολικά η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως στην Ευρώπη «κυριαρχούν δογματικές φιλελεύθερες αντιλήψεις» μιλώντας για «αδιέξοδα που αντιμετωπίζει συνολικά η πολιτική διαχείριση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης». Παράλληλα αναφέρθηκε σε «πολιτικές συμπάθειες των θεσμών που είχαν με το παλιό σύστημα» και για «πολιτικές αντιπάθειες με τις επιλογές που κάνει ο ελληνικός λαός από το 2015 και μετά». Μάλιστα εκτίμησε πως υπάρχει «τιμωρητική διάθεση από πλευράς των δανειστών».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter