Αχτσιόγλου: Για success story μιλούσε η Ν.Δ όταν εκτινάσσονταν η μερική απασχόληση

Αχτσιόγλου: Για success story μιλούσε η Ν.Δ όταν εκτινάσσονταν η μερική απασχόληση

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στην Βουλή για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, τοποθετούμενη στην συζήτηση του νομοσχεδίου για το εθνικό μητρώο φορτοεκφορτωτών.

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση επισήμανε ότι «το νομοθετικό πλαίσιο που ελαστικοποίησε τις εργασιακές σχέσεις ήταν αυτό που ψηφίστηκε την περίοδο 2010-2015». Όπως είπε η κυβέρνηση της Ν.Δ μέσω των ενώσεων προσώπων στις μικρές επιχειρήσεις ενθάρρυνε τις «εικονικές διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες» ενώ προχώρησε σε «οριζόντιες μειώσεις μισθων 22%» και «εκτίναξε την ανεργία στο 27% από το 10%». Πρόσθεσε επίσης πως «η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκαν μέχρι τον Ιούλιο του 2014 κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες» κι εσείς τότε «κάνατε λόγο για success story».

Για τον διάλογο με τους δανειστές σημείωσε ότι «διαπραγματευόμαστε για να αποκαταστήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» και «ελπίζουμε σύντομα να επιτύχουμε». Τόνισε παράλληλα ότι «η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι δραματική» μιλώντας «εργοδοτική ασυδοσία» και επισημαίνοντας «εκβιάζονται οι εργαζόμενοι για να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με χείριστους όρους». Ακριβώς γι αυτό είπε η υπουργός ενισχύεται το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter