Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Μόσχα: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της περί αμερικανικών πιέσεων

Αυστηρή απάντηση Αθήνας σε Μόσχα: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της περί αμερικανικών πιέσεων

“Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμοι” τόνισαν διπλωματικές πηγές. 

Και πρόσθεσαν: 

“Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπουν τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας”.

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, κλήθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις. Επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι πίσω από την κίνηση της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter