Αυστραλία: Κατέπεσε αμερικανικό ερευνητικό αεροσκάφος

Αυστραλία: Κατέπεσε αμερικανικό ερευνητικό αεροσκάφος

Ερευνητικό σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το οποίο κατέπεσε ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Αυστραλίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη τριών πεζοναυτών, ανέφερε σήμερα η υπουργός Άμυνας Μαρίς Πέιν.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα διεξαγάγει επιχειρήσεις με τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα προτού σταλούν επί τόπου δύτες, ανέφερε σε ανακοίνωση η Πέιν.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέστειλε την έρευνα για τους τρεις πεζοναύτες που αγνοούνται μετά την πτώση του αεροσκάφους MV-22 Osprey ενώ εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας το Σάββατο. Χαρακτήρισε το συμβάν «ατύχημα» και ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα.

«Το ερευνητικό σκάφος Melville του Αυστραλιανού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού έφθασε στη διάρκεια της νύχτας στον Κόλπο Σοαλγουότερ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός Άμυνας. «Λίγο μετά την έναρξη των ερευνητικών επιχειρήσεων στην περιοχή, εντοπίστηκε το βυθισμένο αεροσκάφος.»

Το αεροσκάφος είχε απονηωθεί από το αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard (LHD 6) και πραγματοποιούσε επιχειρήσεις ρουτίνας όταν συνετρίβη, σύμφωνα με το Σώμα των πεζοναυτών.

Άλλοι είκοσι τρία μέλη του προσωπικού που επέβαιναν στο αεροσκάφος διασώθηκαν.

Το Σώμα των Πεζοναυτών ανέφερε νωρίτερα ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετατρέπεται σε επιχείρηση ανάκτησης, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter