Αυστραλία: Σούπερ μάρκετ αποσύρουν τις βελόνες ραψίματος μετά το σκάνδαλο με τις βελόνες στις φράουλες

Αυστραλία: Σούπερ μάρκετ αποσύρουν τις βελόνες ραψίματος μετά το σκάνδαλο με τις βελόνες στις φράουλες

Ο αυστραλιανός κολοσσός σούπερ μάρκετ Woolworths απέσυρε προσωρινά από τα ράφια του βελόνες για ράψιμο καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρίση με φράουλες που περιέχουν βελόνες και έχουν εντοπιστεί στην αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Αυστραλοί κλήθηκαν να κόβουν τις φρέσκες φράουλες πριν τις φάνε καθώς πολλοί πολίτες βρήκαν βελόνες ραψίματος κρυμμένες μέσα στο φρούτο.

Πολλές ποικιλίες φράουλας αποσύρθηκαν από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ έχει ξεκινήσει και εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει αυστηρότερες ποινές σε όσους συλλαμβάνονται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.

Κάποιοι παραγωγοί φράουλας κάνουν λόγο για υστερία από πλευράς του καταναλωτικού κοινού. Ωστόσο, η αλυσίδα Woolworths ανακοίνωσε ότι πρώτη της προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πελατών της και ότι αποσύρει τις βελόνες για ράψιμο από τα ράφια των καταστημάτων της σε όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσο θα διαρκέσει το μέτρο αυτό.

ΠΗΓΕΣ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ / BBC, The Guardian

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter