Αυστραλία: Τσιμεντένια φράγματα για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε πεζούς

Αυστραλία: Τσιμεντένια φράγματα για το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε πεζούς

Οι αρχές του Σίδνεϊ θα εγκαταστήσουν τσιμεντένια οδοφράγματα σε έναν δημοφιλή πεζόδρομο ως μέτρο προστασίας κατά των επιθέσεων με οχήματα από εξτρεμιστές, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αστυνομία, έπειτα από σχετικά περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας εξετάζει επίσης τη λήψη πιο μόνιμων μέτρων και πιθανόν να τοποθετήσει κολωνάκια και ξύλινα παρτέρια στον πεζόδρομο Μάρτιν Πλέις, όπου βρίσκεται ένα πολεμικό μνημείο, τα κεντρικά γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, το γενικό προξενείο των ΗΠΑ, ένα ξενοδοχείο και πολλά ακριβά καταστήματα.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή εναντίον του Σίδνεϊ.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος του Λονδίνου — η τρίτη τέτοια επίθεση στην πόλη μετά τον Μάρτιο. Επίσης ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 22.

Το δημοτικό συμβούλιο του Σίδνεϊ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για να διαπιστώσει αν απαιτούνται επιπλέον κολωνάκια ή οδοφράγματα σε άλλους δημόσιους χώρους.

Περίπου 140 τσιμεντένια κολωνάκια τοποθετήθηκαν σε οκτώ πεζοδρόμους γύρω από το κέντρο της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, με στόχο τη μείωση του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών, μετέδωσε το δίκτυο Australian Broadcasting Corporation.

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην Αυστραλία παραμένει “υψηλό” από το 2015 και η κυβέρνηση επικαλείται γι’ αυτό την πιθανότητα επιθέσεων από Αυστραλούς ριζοσπαστικοποιημένους στο Ιράκ και στη Συρία.

Στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και της εκστρατείας τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, η Αυστραλία θεωρεί ότι περισσότεροι από 100 πολίτες της έχουν μεταβεί σε αυτές τις χώρες για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Δύο όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της 17χρονης πολιορκίας ενός δημοφιλούς καφέ από έναν “μοναχικό λύκο” στo Μάρτιν Πλέις τον Δεκέμβριο 2014.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένας 26χρονος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης τον Ιανουάριο. Οι αρχές ωστόσο είχαν ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη επίθεση δεν σχετιζόταν με την τρομοκρατία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter