Αυστραλός Πρωθυπουργός: Αποκάλυψε τι έγινε στο τηλέφωνο με τον Τραμπ

Αυστραλός Πρωθυπουργός: Αποκάλυψε τι έγινε στο τηλέφωνο με τον Τραμπ

«Ειλικρινής και φιλική», η συζήτηση με τον Τραμπ λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και πρωτοδημοσιεύθηκαν στην Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την 25λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τερνμπουλ ως τη «χειρότερη της ημέρας», ενώ φέρεται να μείωσε την προγραμματισμένη διάρκειά της κατά 35 λεπτά.

Σήμερα το πρωί, ο Τέρνμπουλ παραδέχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν «ευθύ» και δήλωσε ότι ο πρόεδρος έχει ένα πληθωρικό χαρακτήρα που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

«Είναι προφανώς μια έντονη προσωπικότητα», δήλωσε σήμερα ο Τέρνμπουλ στον Τζον Λοζ, δημοσιογράφο ραδιοφωνικού σταθμού. «Σημειώνω ότι ο επίσημος εκπρόσωπός του χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τη συζήτηση φιλική». «Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ειλικρινής, ήταν άμεση», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Η συνομιλία αφορούσε στην προσφυγική συμφωνία Αυστραλίας – Αμερικής.

Ο Τραμπ φέρεται να εξέφρασε την οργή του για την προσφυγική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Τέρνμπουλ και την προηγούμενη κυβέρνηση του Ομπάμα στα τέλη του περασμένου έτους και προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα δεχθούν περίπου 1.200 αιτούντες άσυλο από τα υπεράκτια κέντρα κράτησης της Αυστραλίας στο Ναούρου και τη Νήσο Μάνους.

Ο Τραμπ έκανε δημόσια γνωστά τα αισθήματά του για την προσφυγική συμφωνία όταν ανάρτησε χθες μήνυμα στο twitter που έλεγε: «Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα συμφώνησε να δεχθεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ανόητη συμφωνία!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter