Αυστρία: Μέτρα κατά της γρίπης των πτηνών

Αυστρία: Μέτρα κατά της γρίπης των πτηνών

Οι αυστριακές αρχές έδωσαν οδηγίες σε όλους τους αγρότες να κρατούν τα πουλερικά που εκτρέφουν σε κλειστούς χώρους, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να περιοριστεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών.

Η Αυστρία είχε ήδη δώσει παρόμοια εντολή σε μεμονωμένους πτηνοτρόφους κοντά στη Λίμνη Κωνσταντία –στα σύνορα με την Ελβετία και τη Γερμανία– αφού εντοπίστηκαν εκεί νεκρά αγριοπούλια. Μεταξύ άλλων, οι αγρότες θα πρέπει να απολυμαίνουν τον εξοπλισμό τους και να μην χρησιμοποιούν νερό από ανοιχτές δεξαμενές.

Αυτές οι “ζώνες προστασίας” θα επεκταθούν τώρα σε όλη τη χώρα καθώς εντοπίστηκαν εστίες της γρίπης ανατολικότερα, στη Σλοβακία και την Τσεχία, σε περιοχές που συνορεύουν με την Αυστρία.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στο Ισραήλ έχουν εντοπιστεί κρούσματα της άκρως μεταδοτικής ασθένειας. Το στέλεχος Η5Ν8 που προκαλεί τη γρίπη των πτηνών είναι θανατηφόρο αλλά δεν μεταδίδεται στους ανθρώπους. Δεκάδες χιλιάδες πουλιά έχουν σφαγιαστεί για να εμποδιστεί η εξάπλωση του ιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter