Αυστρία: Ο Κουρτς διαλύει ναζιστικό σύλλογο των κυβερνητικών συνεταίρων του!

Αυστρία: Ο Κουρτς διαλύει ναζιστικό σύλλογο των κυβερνητικών συνεταίρων του!

Η Αυστρία θα διαλύσει έναν παγγερμανικό σύλλογο του οποίου αντιπρόεδρος είναι ένα στέλεχος του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία, μετά την αποκάλυψη ότι διαθέτει συλλογή με ναζιστικούς ύμνους, ανακοίνωσε σήμερα ο συντηρητικός καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη “διαδικασία διάλυσης” του συλλόγου Germania της πόλης Βίνερ Νόιστατ κοντά στη Βιέννη, διευκρίνισε ο καγκελάριος, καθώς πολλοί ύμνοι του αναφέρονται τιμητικά στον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

Το FPÖ είναι εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό των συντηρητικών του Κουρτς από τον Δεκέμβριο.

Η αποκάλυψη από το περιοδικό Falter την περασμένη εβδομάδα της ύπαρξης ενός βιβλίου με ύμνους που περιλαμβάνει πολλούς που εξυμνούν το Τρίτο Ράιχ προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στη χώρα που έφτασε ως την κορυφή του κράτους.

Οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες όταν έγινε γνωστό ότι αντιπρόεδρος του συλλόγου αυτού είναι ένα ανερχόμενο στέλεχος του FPÖ, ο 31χρονος Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις επαρχιακές εκλογές στην Κάτω Αυστρία την Κυριακή.

Ο Λάντμπαουερ αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του και αποκήρυξε το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού με τους ύμνους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατά τεσσάρων ανθρώπων στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.

Του υπουργείου Εσωτερικών, εταίρος της καγκελαρίας στη διαδικασία της διάλυσης του συλλόγου αυτού, ηγείται ο Χέρμπερτ Κικλ, ένα από τα στρατηγικά στελέχη του FPÖ, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από πρώην ναζί. Το FPÖ έκρινε το περιεχόμενο των ύμνων αυτών “απαράδεκτο”.

Ένας από αυτούς περιλαμβάνει κυρίως την στροφή “ανάψτε το γκάζι, Γερμανοί, μπορούμε να φτάσουμε τα επτά εκατομμύρια” σε μια αναφορά σους έξι εκατομμύρια Εβραίους που εξοντώθηκαν από το Τρίτο Ράιχ, κυρίως σε θαλάμους αερίων.

Ο σύλλογος Germania του Βίνερ Νόιστατ, ο οποίος ιδρύθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκει σε ένα δίκτυο εθνικιστικών και παγγερμανιστικών οργανώσεων με βαθιές ρίζες σε ορισμένους ηγετικούς κύκλους στην Αυστρία. Σύνθημά του είναι “Γερμανός και πιστός στις δοκιμασίες και στον θάνατο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter