Αυστρία: Ο Τσίπρας θέλει να στηρίξει τους φτωχούς πριν τα Χριστούγεννα

Αυστρία: Ο Τσίπρας θέλει να στηρίξει τους φτωχούς πριν τα  Χριστούγεννα

“Ο Τσίπρας θέλει να υποστηρίξει τους φτωχότερους Έλληνες πριν από τα Χριστούγεννα. Συνολικά θα καταβληθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους”, τιτλοφορεί σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tages Zeitung».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως για δεύτερη στη σειρά χρονιά θα καταβληθεί στην Ελλάδα στους πιο φτωχούς συνταξιούχους και ανέργους μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ένα ειδικό επίδομα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΡΤ).

“Έχουμε κοινωνικές προτεραιότητες και τις υλοποιούμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, επιπλέον 360 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) για να μην υπάρξουν αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως γράφει η «Tiroler Tages Zeitung», σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αυτή η κοινωνική πολιτική κατέστη δυνατή, διότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά -όπως και το 2016- μπόρεσε να επιτύχει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από εκείνο που είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας, και όπως τόνισε ο ίδιος, όσο καλύτερη θα είναι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, τόσο μεγαλύτερη υποστήριξη θα λαμβάνουν εκείνοι, οι οποίοι το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ειδικοί θεωρούν την καταβολή του επιδόματος ως αντίδραση του κ. Τσίπρα στα άσχημα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, στα οποία το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται εδώ και μήνες με προβάδισμα 8 έως 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αριστερού κυβερνητικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter