Αυστριακός φιλέλληνας παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού και αγάπης

Αυστριακός φιλέλληνας παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού και αγάπης

Η αγάπη του Γεωργίου-Θεοδοσίου Τρόμπητερ, συνταξιούχου Αυστριακού για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της “μετρά” ήδη 35 χρόνια, όταν μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και τις δυο κόρες τους, την Εύα – Μαρία και την Μπιάνκα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Στη μικρή κοινωνία της Χρυσούπολης, στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αποτελούσε “κοινό μυστικό”, χρόνια τώρα, η προσφορά αγάπης ενός Αυστριακού φιλέλληνα, του Γεωργίου-Θεοδόσιου Τρόμπητερ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και δύο συμπατριώτες του, έφεραν 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Χρυσούπολης. Ο κ. Τρόμπητερ έγινε, μάλιστα, και νονός δύο παιδιών νεαρών οικογενειών του Δήμου Νέστου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η αγάπη του συνταξιούχου Αυστριακού για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της “μετρά” ήδη 35 χρόνια, όταν μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και τις δυο κόρες τους, την Εύα – Μαρία και την Μπιάνκα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα. Στη διάρκεια αυτής της πρώτης επίσκεψης, στο καφενείο κάποιου ορεινού χωριού, ένας παππούς άρχισε να παίζει με τα δύο μικρά κορίτσια και κάποια στιγμή σηκώθηκε από το καφενείο και πήγε στο περίπτερο για να αγοράσει σοκολάτες. Η τόσο απλή αυτή χειρονομία συγκίνησε πολύ τον κ. Τρόμπητερ και, όπως εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα, ήταν μια κίνηση, που όχι μόνο τον ξάφνιασε αλλά ήταν και πρωτόγνωρη για τον ίδιο.

Φωτορεπόρτερ στο επάγγελμα, στο τμήμα μάρκετινγκ της εφημερίδας “Στάιερ” της ομώνυμης αυστριακής πόλης, ο κ. Τρόμπητερ έμεινε χωρίς δουλειά, όταν η εφημερίδα αγοράστηκε από εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων. Η ανεργία ήταν μια δύσκολη κατάσταση, που τον στεναχώρησε αφάνταστα. Τότε, η σύζυγός του Ελένη τον παρακίνησε να επισκεφθεί και πάλι το Άγιο Όρος. Θα ήταν η δεύτερη επίσκεψή του στη μοναστική πολιτεία. Η πρώτη τον σημάδεψε και επέστρεψε στην πατρίδα του πραγματικά αναγεννημένος. Έτσι, συνδέθηκε πνευματικά με την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και τον ηγούμενό της, γέροντα Παρθένιο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε και πνευματικός του πατέρας. Μετά και τη δεύτερη αυτή επίσκεψη, ο Αυστριακός φιλέλληνας και η σύζυγός του βαφτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν στην Ουρανούπολη με ορθόδοξο γάμο. Για γαμήλιο ταξίδι ήρθαν για πρώτη φορά στη Χρυσούπολη και στη Θάσο.

Ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ έγραψε και βιβλία που αναφέρονται στην Ελλάδα και τους Έλληνες και τα έσοδα από τα δύο πρώτα τα διέθεσε στα άρρωστα παιδιά της Αυστρίας. Ενώ για να γράψει ένα βιβλίο θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, οπουδήποτε αλλού σταματάει η έμπνευσή του.

Ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα, συνταξιοδοτήθηκε, και τα χρήματα της σύνταξής του αποδείχτηκαν αρκετά για τη λιτή ζωή της οικογένειάς του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η βοήθεια προς τον πλησίον έγινε για τον ίδιο φιλοσοφία και στάση ζωής. Όταν η αγαπημένη του χώρα, η Ελλάδα, μπήκε σε κρίση, δεν ήταν δυνατόν να μην αναλάβει δράση κι έτσι τα έσοδα από τα βιβλία του δόθηκαν για τη στήριξη των παιδιών στην Ελλάδα.

Ανθρωπιστική βοήθεια από τη βόρεια Αυστρία

Πριν από μία εβδομάδα, ο Γεώργιος – Θεοδόσιος Τρόμπητερ ήρθε για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα κι αυτή τη φορά συνοδευόταν από δύο συμπατριώτες του, τον Βόλφγκανγκ Μανγκ και τον Κριστόφ Στίπσιτς, με τους οποίους δεν γνωρίστηκε σε κάποια πόλη της Αυστρίας, αλλά στη …Θάσο. Μαζί τους έφεραν και την πολύτιμη βοήθεια για τις άπορες οικογένειες της Χρυσούπολης, που έχουν παιδιά.

Παιδικές τροφές, παπούτσια, ρούχα, χριστουγεννιάτικα δώρα, φίλτρα νερού, σχολικά είδη, παιχνίδια, φάρμακα για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου και πολλά άλλα αγαθά ήταν η βοήθεια που παρέδωσαν στις αποθήκες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Χρυσούπολης, μαζί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, προσφορά όλα των ανθρώπων της περιοχής τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter