Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Κοτζιάς

Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Κοτζιάς

Όλα τα έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Νίκος Κοτζιάς και μέσω των οποίων αποδεικνύεται πως εκείνοι που τώρα κατηγορούν για ξεπούλημα των «ιερών και των όσιων του έθνους» με τη συμφωνία για το μακεδονικό αλλά τότε διαπραγματευόντουσαν εν κρυπτώ χωρίς να έχουν εξασφαλίσει καν σύνθετη ονομασία erga omnes, δημοσιεύει το koutipandoras.gr.

Όπως αποκαλύπτει και το κυριακάτικο Documento, ο υπουργός Εξωτερικών έφερε στο «φως» τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η ΝΔ είχε πει «ναι» στο Βόρεια Μακεδονία όντας κυβέρνηση και ότι με την τωρινή συμφωνία για πρώτη φορά έγινε αποδεκτή από τους γείτονες η erga omnes χρήση σύνθετης ονομασίας στο εσωτερικό και διεθνώς, όπως επίσης πως κατά τη διαπραγμάτευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η έννοια της erga omnes ονομασίας περιοριζόταν αποκλειστικά σε διεθνή χρήση, δηλαδή οι γείτονες θα λέγονταν στο εσωτερικό τους «Μακεδόνες».

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε το τι εστί εν κρυτπώ διαπραγμάτευση, αναφέροντας ότι υπάρχει μία από τις πολλές διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό έγινε στην κυριολεξία στο σκοτάδι, χωρίς να την γνωρίζει ούτε το τότε υπουργικό συμβούλιο. Όπως κατήγγειλε εκαλείτο τότε να πάει ο διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να πει ότι η Αθήνα σχετικά με το όνομα «συμφωνεί αλλά δεν το αντέχει να το πει δημόσια» και ζητούσε μετά να το επικαλεστεί η ελληνική κυβέρνηση ως τετελεσμένη την απόφαση του ΟΗΕ. Πάρα ταύτα, κρατώντας αυτό το «χαρτί» μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, δεν επέλεξε ποια ήταν αυτή η κυβέρνηση.

Τα έγγραφα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter