Αυτά είναι τα μέτρα αστυνομικής προστασίας και κοινωνικής πολιτικής για το Μενίδι

Αυτά είναι τα μέτρα αστυνομικής προστασίας και κοινωνικής πολιτικής για το Μενίδι

Δέσμη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στο Μενίδι αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου ζουν Ρομά, ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε την μείωση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες των σχολείων που φοιτούν Ρομά σε 15 από 25, την απασχόληση κοινωνικού λειτουργού στα εν λόγω σχολεία, την καθιέρωση της υποχρεωτικής παρακολούθησης του ολοήμερου σχολείου για τα παιδιά των Ρομά και την θεσμοθέτηση σχολής γονέων. Ακόμη ανακοινώθηκε πως μελετάται και το νομικό καθεστώς με στόχο τη δυνατότητα ελεύθερης εισαγωγής των μαθητών Ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου σε ορισμένα τμήματα, όπως των παιδαγωγών, των κοινωνικών λειτουργών αλλά και της αστυνομίας

Από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου εξήγγειλε την μετεγκατάσταση Ρομά που διαβιούν σε περιοχές με προβληματικές υποδομές σε περιοχές των δήμων με τους οποίους συνορεύουν. Ακόμη ανακοίνωσε την έναρξη διανομής ζεστών γευμάτων στους Ρομά μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο των σχολικών γευμάτων που θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Μενιδίου θα βρεθεί κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ ενώ θα υπάρξει παρέμβαση στην κοινότητα για να καλυφθεί εμβολιαστικά ο πληθυσμός της περιοχής.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για επικείμενη εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων και μεταφορά της υποδιεύθυνσης ασφαλείας δυτικής Αττικής στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter