Αυτά είναι τα νέα τραμ για Αθήνα και Πειραιά (Video)

Αυτά είναι τα νέα τραμ για Αθήνα και Πειραιά (Video)

Η Alstom υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω των €50 εκατομμυρίων όσον αφορά τη προμήθεια 25 τραμ Citadis X05 στην Αττικό Μετρό, τον δημόσιο φορέα σχεδιασμού, μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής και προμήθειας τεχνικών μέσων κι εξοπλισμού για την ανάπτυξη του δικτύου μέσων σταθερής τροχιάς των αστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα.

Αφορούν τη δεύτερη γενιά συρμών Τραμ που θα ενταχθούν στο σύνολο του δικτύου της Αθήνας και του Πειραιά και περιλαμβάνουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και λειτουργίας, καθώς επίσης και όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. 

Τα τραμ θα κινούνται στο υπάρχον δίκτυο της Αθήνας, καθώς και σε οποιεσδήποτε σχεδιαζόμενες επεκτάσεις του. Οι παραδόσεις αναμένονται το 2020. Η Alstom, επιπλέον της κατασκευής και προμήθειας των οχημάτων τραμ, θα παράσχει τις υπηρεσίες επιτόπιων δοκιμών, εκπαίδευσης και εγγύησης, καθώς και τα ανταλλακτικά τους.

Αυτά τα 25 τραμ θα είναι τα πρώτα που πωλεί η Alstom στην Ελλάδα, μετά την προμήθεια 28 οχημάτων μετρό από την εταιρεία για το βασικό έργο του Μετρό της Αθήνας, στις αρχές του 2000. Τα τραμ Citadis X05 που προορίζονται για το δίκτυο της Αθήνας προσφέρουν αναβαθμισμένη επιβατική εμπειρία, με γυάλινες επιφάνειες αυξημένες κατά 20%, LED για απαλό, ομοιόμορφο φωτισμό, ευρύχωρες ατομικές θέσεις και πληροφορίες για τις διαδρομές σε μεγάλες οθόνες, μέσω συστήματος τηλεματικής.

Κάθε όχημα τραμ θα αποτελείται από πέντε βαγόνια, θα έχει μήκος 33 μέτρα και μέγιστη χωρητικότητα 294 επιβάτες. Οι διπλές θύρες από κάθε πλευρά βαγονιού και σε όλο το μήκος του οχήματος τραμ θα εξασφαλίζουν βελτιωμένη προσβασιμότητα. “Με υπερηφάνεια η Alstom φέρνει τη νέα γενιά των τραμ της στην Αθήνα. Παρέχοντας αξιόπιστο και σύγχρονο τροχαίο υλικό, δεσμευόμαστε πως εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας και της διαθεσιμότητας στις υπάρχουσες γραμμές και στις επεκτάσεις τους.

Αυτή η νέα σύμβαση αποδεικνύει, επίσης, τη θέληση της Alstom να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια για επέκταση, βελτίωση και αναβάθμιση του συνόλου των δικτύων των μέσων σταθερής τροχιάς σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο Σταύρος Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Ελλάδος.

Περισσότερα από 2.500 τραμ από τη σειρά Citadis έχουν πωληθεί σε πάνω από 50 πόλεις παγκοσμίως. Τα 2.000 τραμ που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία έχουν διανύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα και έχουν μεταφέρει σχεδόν 9 δισεκατομμύρια επιβάτες, έπειτα από το έτος 2000, όταν τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το πρώτο τραμ αυτής της σειράς.

Ως η πλέον πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Citadis, το X05 συγκεντρώνει μια ποικιλία νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων οι κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, καθώς και η βελτιωμένη διαχείριση HVAC και βοηθητικών λειτουργιών. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κάθε οχήματος τραμ κατά 25%. Η απλουστευμένη ενσωμάτωση υποσυστημάτων και η ευκολία της συντήρησης μειώνουν το συνολικό κόστος του κύκλου ζωής κάθε οχήματος, που είναι, επιπλέον, ανακυκλώσιμο κατά 97%. Μέχρι σήμερα, οχήματα τραμ Citadis X05 έχουν διατεθεί από την Alstom και λειτουργούν στο Σίδνεϊ, στο Παρίσι, στη Νίκαια, στην Αβινιόν, στην Καέν και στο Καοσιούνγκ. Η Αθήνα θα προστεθεί σε αυτές τις πόλεις.

Πηγή: ypodomes.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter